Eperhab torta - FecskeFészek

Eperhab torta

Kedves Kolléganőnknek szülinapja volt minap. Házi készítésű tortával leptük meg. Kihívás Neki tortát készíteni, mert ő jobbnál jobbakat süt. Idő hiányában egy igen egyszerű fajtával készültem. Ismét Mohakonyha volt segítségemre, tőle választottam receptet, és ajánlom is mégegyszer a receptjeit, mert csodálatosak.

A kicsi tortához sokkal kevesebb mennyiség szükséges, mint, ami Mohánál le van írva. Bár a kimaradt krém is azért elfogyott… J

Nagy tortaformához való mennyiségeket írom le a krémnél, ha valaki kicsit szeretne készíteni, akkor simán elég a fele mindenből.
 Hozzávalók:
  • 30 dkg eper + a díszítéshez néhány szem
  • 0,5 citrom leve
  • 250 g mascarpone (én sparosat használtam)
  • 150 g tejföl
  • 100 g joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • Az alaphoz: egy csomag zabfalatok keksz + 100 g vaj – ez a mennyiség nekem a kicsi sütőformához volt elég.
 

Elkészítés:
  1. A kekszet morzsoljuk össze és keverjük el a felolvasztott vajjal. Tegyünk sütőpapírt a forma aljára és nyomkodjuk bele a vajas kekszet. Mehet a hűtőbe.
  2. Az epret turmixoljuk le a citrom levének hozzáadásával.
  3. „A” edényben verjük fel a tejszínt, tegyük félre.
  4. „B” edényben habosítsuk össze a cukrot a mascarponéval, tejföllel, joghurttal.
  5. A turmixolt eperből egy merőkanálnyit mentsünk meg, a többit pedig keverjük hozzá B edény tartalmához. És óvatosan fakanállal keverjük hozzá a felvert habtejszínt is.
  6. A merőkanálnyi turmixolt epret lassú tűzön egy nagyobb lábasban kezdjük el melegíteni, és keverjük bele apránként a zselatint. Kanalazzuk hozzá a többi krémet, jól vegyítsük össze. Nem kell felforralni.
  7. A hűtőből kivett tortaformában lévő kekszre öntsük rá krémet. Tegyük vissza a hűtőbe egy éjszakára.
  8. Másnap díszítsük kedvünk szerint. 


You Might Also Like

0 megjegyzés