FecskeFészekről - FecskeFészek

FecskeFészekről

Miről olvashatsz itt?


Főként recepteket találsz, amiket Te is könnyen elkészíthetsz. A "konyha" ízvilágát tekintve vegyes. Bátran követheted a részletes leírásokat, ha épp nem vagy újító kedvedben. Arra törekszünk, hogy ha szó szerint elkészíted a recepteket, akkor ízletes legyen az eredmény.

Olvashatsz élményekről is, tapasztalatokról, amik egy-egy étteremben, bisztróban vagy utazás alkalmával értek.

Lelkizős tartalmakat is hozunk Nektek, főleg idézeteket, gondolatokat olvashattok, amiket mind magunkénak érezhetünk. 

#legyélmártudatos rovatunkban pedig környezettudatossággal kapcsolatos cikkeket találtok, melyhez kapcsolódik facebook csoportunk, ide kattintva csatlakozhattok! 

Meg, ki tudja mi minden lesz még itt?! ;)

Miért csináljuk?


Judit
Élvezem a főzést és az írást, kikapcsol. 
Másrészt pedig arra teszek próbát, hogy felnyissam a szemeteket - néha még a sajátomat is - hogy mennyire jó ha azt eszed, amit Te készítesz. Sőt, milyen jó érzés az, ha ezt a főztöt megoszthatod bárkivel! Az étel sokkal többet jelent annál, mint hogy csak megtömjük vele a hasunkat és ezzel kielégítsük a Maslow piramis alját... 

Anna
Reggel mikor felébredek, az első gondolataim között szerepel az ebéd. :) Vajon mit ebédeljek ma? Mi legyen a vacsi? Egy ideje az egészséges táplálkozás, legalábbis az arra törekvés, nagyon fontos szerepet tölt be az életemben, és ez hozta magával a főzés szeretetét. A finom, egészséges ételek szeretetét. Óriási örömöt okoz, mikor van időm megtervezni egy finom vacsorát, elmenni a piacra bevásárolni, beszerezni az alapanyagokat, és semmi nem kapcsol ki annyira, mint mikor beteszem a kedvenc zenémet, és jöhet az aprítás, pucolás, kavarás, sütés, főzés... Az pedig már csak a hab a tortán, hogy ezeket az élményeket leírhatom, megoszthatom veletek. 
Ezért csinálom én.

A környezettudatosság pedig egyre fontosabb mindkettőnk életében. Hisszük, hogy a szemléletváltás pozitívan befolyásolhatja életünket, jövőnket. Ki ne szeretné, hogy a következő generációk is élvezhessék mindazt, amit most mi?!

Hol érsz el?


Ha főztök valamit a blogról, örülünk, ha elmesélitek, hogy sikerült. Vagy ha bármit megosztanátok velünk itt elértek: eilerjudit90 (kukac) gmail.com

Fotó: Pinterest