Szuper vasárnapot töltöttünk a családdal. És ebből persze az
ebéd sem maradhatott ki. Grillezés volt, hamburger házi húspogácsával. Amihez
nekem most nem sok közöm volt, azt leszámítva, hogy formáztam a gombócokat. A
(most már nem) szupertitkos receptet pedig, „Gourmand” Zolónak köszönhetjük,
nagyon bevált, így megőrizzük a jövő nemzedékének is. J Nézzétek, ilyen volt:
Hozzávalók (6-7 főre)
- sertés darálthús, marha darálthús összesen kb. 1 kg
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma
- fűszerek ízlés szerint: só, bors, őrölt fűszerkömény, csipet curry, pirospaprika
- kevés ketchup
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
- +amit még a húspogácsán kívül a hamburgerben látni szeretnél: cheddar sajt, zöldségek
Elkészítés:
- Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Formázzunk gombócokat, majd lapítsuk ki. Mindkét oldalát süssük aranybarnára (vagy sötétebbre, ki hogy szereti).
- Mikor kész, egy húsra dobjunk rá még a grillen egy szelet cheddar sajtot, azt olvasszuk rá, és mehet a grillen felmelegített zsemle közé.
- Rajkunk még bele zöldségeket: paradicsom, hagymakarika, uborka, ami tetszik.
- Tálaljuk fűszeres steak burgonyával.
0 megjegyzés