A hétvége egy része ismét a szabadban telt. Igyekszünk
kihasználni minden lehetőséget bográcsozásra, sütögetésre, erkélyen tartott
grillpartikra… éppen ami akad J
Most gulyásleves volt a porondon, másodikfélének pedig házi
krumplis lángos.
A gulyás leves receptjét most már meg is tudom Veletek
osztani, igazi családi csapatmunka eredménye volt. Új nincs a nap alatt, biztosan sokan készítik így a gulyás levest. A lángos tészta
bekeverésről most lecsúsztam, valami mással voltam elfoglalva, valószínűleg épp
a gulyást kóstolgattam. J
Hozzávalók 10 főre (és még maradni is fog)- 15 dkg fehér szalonna kockára vágra
- 1 fej kockára vágott vöröshagyma
- 1 kg kockákra vágott sertéscomb/lapocka
- 1 nagy ek pirospaprika
- 1 tk erőspista
- 1 lapos tk bors
- só
- 2 db tv paprika
- 2-3 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 kg krumpli
- 1 csokor friss petrezselyem
- A szalonnát kicsi zsíron pirítsuk meg. Dobjuk rá a húst, fűszerezzük meg a pirospaprikával. Dobjuk hozzá a két félbevágott tv paprikát. Miután néhány percig rotyogtattuk, öntsük fel vízzel, annyival, ami bőven ellepi. Adjunk hozzá sót, borsót (először ne túl sokat, inkább többször ízesítsük, minthogy túl fűszeres legyen)
- Mikor a hús félig megpuhult (nem tudok időt írni, mert a bogrács méretétől, vízmennyiségtől, lángtól nagyon függ, „sajnos” időnként kóstolgatni kell), adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét. Ízesítsük még sóval, borssal ha kell, és ne felejtsük el hozzáadni az erőspistát (csak egy keveset).
- Mikor a hús már majdnem teljesen puha, adjuk hozzá a megtisztított, kockára vágott krumplit. Dobjuk bele a petrezselymet is. Folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy ne legyen túl sűrű, hisz levest készítünk.
- Amikor megfőtt a krumpli, kész is a leves.
Tálaláskor kínáljunk mellé karikára vágott erős paprikát, erőspistát, friss puha fehérkenyeret. Második féleként tökéletesen passzol hozzá a krumplislángos.
1 megjegyzés
Hagyma? :D
VálaszTörlés