Örülünk, ha beleláthatunk
olvasóink konyhájába egy kicsit. Ezt meg is osztjuk veletek, ne csak miénk
legyen a szerencse.
Egyik olvasónk, Dia megosztotta
velünk egyik receptjét. Egyre többet kísérletezik konyhájában, ahonnan
egyébként, nem is ritkán, csuda finom dolgok kerülnek ki. Közéjük tartozik ez a kókuszgolyó is, ami nem
tartalmaz cukrot, lisztet, tejet, de mégis egy igazi kalóriabomba, úgyhogy csak
óvatosan J
Dia definíciója a kókuszgolyóról:
a hűtőben felejtett banán és a házi kókusztej készítése után visszamaradt
reszelék reinkarnációja. :)
- 10+5 dkg kókuszreszelék (10 dkg kávédarálóban tovább őrölve)
- 2 érett banán
- 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- édesítő ízlés szerint (én folyékony steviát használtam)
- rum aroma/rum ízlés szerint
Elkészítés:
- A kókuszreszelék mennyisége sok dologtól függ: mennyire érett a banán, mennyi édesítő és rum aroma passzol az ízlésedhez... Ezek ugyanis mind hígítják a masszát, tehát több kókuszra lesz szükséged. Bár szerintem minél több lesz a végén, annál jobb! Az én verzióm 2 ek. cukvia steviát, és 5-6 csepp rum aromát tartalmaz.
- A banánokat törd teljesen pépesre egy villával. Az a jó, ha egyáltalán nem marad darabos. A püréhez add hozzá a kakaóport, az édesítőt, és az aromát. Jól keverd össze.
- 10 dkg kókuszreszeléket őrölj porrá kávédarálóban. (Én házi készítésű tiszta kókusz tejjel iszom a kávém. Az így visszamaradt, kiszárított reszeléket használom fel ilyenkor.) Kezd el fokozatosan belekeverni a kakaós masszába a kókusz port, egészen addig, amíg olyan állaga nem lesz, mint a hagyományos kókuszgolyónak.
- Formázd meg őket a tenyeredben, és forgasd egész kókuszreszelékbe.
0 megjegyzés