Tojás a pizzán - FecskeFészek

Tojás a pizzán

Így a foci vb alatt többször is ettünk pizzát. Azaz most éppen erre az eseményre fogjuk a sok pizzaevést J Egy ideje tesztelek egy gyors pizzatészta receptet, amit kaptam. Úgy érzem, most sikerült végre szuperül eltalálni a mennyiségeket és a sütést is. És, ami még ennél is jobb, feltétként tojást is ütöttünk rá. Ettől nem kell megijedni, a mi kis otthoni sütőnkben is remekül átsül.

 Hozzávalók 2 főre:
  • 300 g liszt
  • 2 tk szárított élesztő
  • 0,5 ek só
  • 2 csipet cukor
  • kb. 2 dl víz
  • Szósz: paradicsompüré, két fokhagyma összenyomva, csipet: só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
  • Feltét: sonka csíkok, vöröshagyma karikák, reszelt sajt, koktél paradicsom felezve, reszelt sajt, tojás
 

Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat öntsük össze egy edényben, jól keverjük el. Apránként öntsük hozzá a vizet. Egy fém villával kavargassuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy sűrűbb nokedlitészta állagú, ragadós tésztát kapjunk.
  2. Egy gáztepsit kenjünk ki olajjal. A tészta egyik felét a tepsi egyik sarkába, a másik felét pedig a tepsi másik sarkába tegyük ki egy megolajozott kanál segítségével. A „kupac” tetejét szórjuk meg egy kevés liszttel és nyomkodjuk szét kör alakba. Ezt ismételjük meg a másik kupac tésztával is.
  3. Kenjük meg a bekevert paradicsomszósszal, rakjuk meg, amivel szeretnénk. A tojást még NE üssük rá.
  4. Süssük kb. 10 percig, ezt követően üssük rá a tojást a közepére. Toljuk vissza a sütőbe, akkor van kész, ha a tojás szépen rásült, illetve a tészta alja aranybarna.
  5. Tálalás előtt szórjuk meg kevés bazsalikommal.
Ez máskor készült, mint a fenti pizza, de itt láthatjátok, hogy
nagyjából milyen állagúnak kell lenni a tésztának.



You Might Also Like

0 megjegyzés