Mit is kezdjünk egy nagycsomó
csirkemellel sok főre? Hát, ha nincs időnk sokat vesződni vele, akkor
fűszerezzük meg, tegyünk rá ezt-azt, és toljuk be a sütőbe…
Ugyan eleinte még ezt is sikerült
odaégetnem, mert nem tudtam a sütési hőfokot eltalálni (ami egy 3 fokozatú
sütőn talán annyira nem is egyszerű). Mióta rájöttem a trükkökre, nincs
gond. Csirkemellel jó kísérletezni. Főként azért, mert viszonylag gyorsan
átsül, és nem kell attól tartani, hogy nyersen kerül az asztalra. Ezer féle
kombinációt lehet kitalálni az ízesítésére. Én leginkább akkor örülök, ha a
sajt nem hiányzik róla.
Most külön jó volt a főzőcskézés, mert társaságom is volt. Együtt botladoztunk egy nagy konyhában barátnőmmel. Szuper nap volt, Hugi :)
Hozzávalók 6 főre:
- 1,5 kg csirkemell
- 3 db paradicsom
- 20 dkg sajt
- egy kis tejföl
- só, bors
- fokhagyma (por vagy friss)
- oregánó
- margarin a tepsi kikenéséhez
- A csirkemellet tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Margarinnal kikent tepsibe fektessük a szeleteket egymás mellé.
- Karikázzuk fel a paradicsomot, tegyük a csirkemellre. Fűszerezzük bővel fokhagymával és oregánóval.
- Fedjük be fóliával és 30 percre tegyük 180-200 fokos sütőbe.
- A sajtot keverjük össze a tejföllel és sózzuk meg kissé. Mikor megpuhult a hús, vegyük le a fóliát, kenjük rá a húsra. Tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre, hogy a sajt rápiruljon.
- Tálaljuk burgonyapürével és vegyes salátával.
1 megjegyzés
Sajtos paradicsomos csmell
VálaszTörlés