Elsőre bizarr. Mondjuk
én odáig vagyok a jó kovászos uborkáért. Így nem is kérdés, hogy örültem-e
ennek az előételnek, mikor egyik barátunk ezt kínálta nekünk a grill partján.
Az utolsó cseppet is elfogyasztottuk, annyira finomra sikerült.
Még a receptjét is elárulta, így itthon is elkészíthettem
ebből kiindulva az én verziómat. A hétvégi melegben jól esett ezt a savanykás,
hideg levest kóstolgatni.
Hozzávalók 3-4 főre:
- 2 nagyobb kovászos uborka
- kb. 1,5 dl kovászos uborka lé
- 5 dl langyos víz
- 1 tk ételízesítő
- 150 ml natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma összenyomva
- 50 g reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tegyünk bele az összetevőket, majd
turmixoljuk le. Fogyasztás előtt hűtsük le teljesen.
Azt hiszem, ilyen rövid receptet még soha nem írtam :)
0 megjegyzés