Málna rajongó vagyok, így kihasználom a szezont, amíg lehet.
Ezt a desszertet annyira egyszerű elkészíteni, hogy a munkából
hazaesve sem nagy fáradság. Útközben beszaladtam a boltba hozzávalókért. Míg
sétáltam egyet a kiskutyámmal a közeli parkban, addig az összetevők a hűtőben
vártak arra, hogy felhasználjam őket. Így elkészülés után lehetett is kanalazni
rögtön (vagyis a fotózást még előtte csorgó nyállal muszáj volt kibírni).
A GoodFood olvasótalálkozóján készítettünk hasonló desszertet, és egyébként a recept, amiből kiindultam meg is található a magazin júliusi számában.
Hozzávalók 2 (nagyobb) adaghoz:
- kb. 200 g görög joghurt
- 1 kis dobozka málna (nálam néhány szám elfogyott belőle, míg készült a desszert) J
- 1 tk kristálycukor
- 2-3 tk porcukor
Elkészítés:
- Egy edénybe szórjuk bele a málnát és a kristálycukrot. Lazán törjük össze egy villával. Osszuk szét a mennyiséget két pohárban.
- A görög joghurtot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezt is kanalazzuk bele a poharakba.
- Díszíthetjük málnával, menta levéllel.
Ne tartogassuk sokáig a hűtőben J
2 megjegyzés
Egyszerű, de nagyszerű! :)
VálaszTörlésigen, igen! :)
Törlés