Cukkinis ragu brokkoli ágyon - FecskeFészek

Cukkinis ragu brokkoli ágyon

Zöldség zöldséggel. Ez a nyár slágere. Na jó, azért néha hús is kell, sőt! :) 

Bőszen számolgatom a nyomorult kalóriákat. Nem is igazán fogyás céljából, csak jó tudni, hogy mégis mennyit eszem. Pláne, ha legalább megtartani szeretném ezt a hiperszuper alakomat, ami van. Se.  :D

Szóval míg N. nyomja magába a rizst, addig én mindenféle egyéb zöldséges köreteket készítek magamnak, hogy minél kevesebb legyen a szénhidrát.

Íme egy könnyű ebédötlet.

Hozzávalók 2 fő részére:
  • 30 dkg sertés darálthús
  • 1 közepes cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kanál tejföl
  • kevés vaj
  • só, bors
  • 1 csipet chili
  • 1 tk szárított bazsalikom (friss a legjobb)
  • 1 tk szárított petrezselyem (de inkább friss)
  • 0,5 tk koriandermag, 0,5 tk szecsuáni bors
  • köretnek brokkoli



Elkészítés: 
  1. A cukkinit héjastól reszeljük le, alaposan sózzuk meg, és tegyük félre kb. 15 percre. 
  2. A darálthúst kevés vajon pirítsuk meg. Nyomjuk hozzá a foghagymát, sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a chilit. 
  3. Mikor már szinte teljesen kész, adjuk hozzá a kinyomkodott cukkinit. Forgassuk össze, fedő alatt főzzük össze. Közben a koriandermagot és a szecsuáni borsot mozsárban törjük össze. Fűszerezzünk: bazsalikom, petrezselyem, és a mozsár tartalma. 
  4. Adjuk hozzá a tejfölt, keverjük el és már kész is :)
  5. Brokkoli köretnek: forrásban lévő vízbe dobjuk bele a brokkolirózsákat, 2-3 percig hagyjuk forrni, majd szedjük ki a vízből és tegyünk hideg vízbe, míg lehűl (így szép zöld marad). 



You Might Also Like

2 megjegyzés