Fűszeres pirított zöldségek csirkemellel

Ez itt Jamie 15 perces kajái... ja nem... az enyém :))
Annyira gyors és finom ebédem volt, hogy az már nem is igaz. Jól sikerült a fűszereket eltalálni és a csirkemell is omlós volt. 
Hosszabb idő volt leírni, mint elkészíteni :)



Hozzávalók 1 főre:
  • 1 kisebb brokkoli
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg csirkemell
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek tejföl
  • őrölt bors
  • 0,5 tk koriandermag
  • 0,5 tk egész szecsuani bors
  • 3-4 szám friss petrezselyem aprítva
Elkészítés
  1. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, az átmosott gombát félbe majd vastagabb szeletekre vágjuk. 
  2. A csirkemellet felkockázzuk. 
  3. A vaj felét egy wokban/serpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a brokkolit. fedő alatt pároljuk, ha szükséges öntünk alá egy pici vizet, hogy ne égjen oda. Sóval fűszerezzük. 
  4. Közben a koriandermagokat és a szecsuani borsot mozsárban összetörjük. Majd hozzáadjuk a brokkolihoz. 
  5. Mikor már majdnem kész a brokkoli (tehát még igencsak roppan), hozzákeverjük a gombát. Fűszerezzük őrölt borssal és még egy kis sóval, ha szükséges.
  6. Mikor mindkét zöldség készre főtt (nem szoktam teljesen puhára főzni, szeretem ha még roppan kicsit), adjuk még hozzá a petrezselymet, keverjünk rajta egyet és kész.
  7. A csirkemell pirításához egy serpenyőben hevítsük fel a maradék vajat, majd dobjuk rá a csirkemell kockákat. Hirtelen pirítsuk meg, néha rázzuk meg kicsit. Mikor már teljesen kifehéredett és néhol aranybarnára pirult, adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük el, fedő alatt 2-3 percet hagyjuk párolódni. Adjunk hozzá egy evőkanál vizet, ha túlzottan besűrűsödne. 
  8. Egy tányérba szedjük ki a zöldséget, és a tetejére tegyük rá a csirkemellet szafttal együtt. Jó étvágyat :)

You Might Also Like

0 megjegyzés