Tandori rizseshús

Végre írok. :) Hihetetlen, hogy egy szabadnap milyen csodákra képes. Már hetek óta tulajdonképpen csak gépiesen főztem, kreativitás, kísérletezés nélkül. Vagy inkább nem is főztem. A mai napot itthon töltöm pihivel, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy készítek-e valami finomat!

Végülis egy "sima" rizses hús mellett döntöttem. Kicsit másként fűszerezve, mint ahogy eddig kóstoltam.


Hozzávalók 2-3 főre:
  • 25 dkg pulyka felsőcomb filé - megtisztítva, kisebb darabokra vágva/felkockázva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk pirospaprika
  • egy csipet bors
  • egy nagy csipet szárított petrezselyem
  • 0,5 tk tandori fűszerkeverék
  • 1 bögre rizs, a főzéséhez 0,5 tk só
  • 1 maréknyi fagyasztott borsó

Elkészítés:
  1. A rizst főzzük meg a megszokott módon. (Mikor már majdnem teljesen puhára főtt a rizs, dobjuk hozzá a borsót, keverjük meg néhányszor és tegyünk fedőt az edényre, majd zárjuk el alatta a gázt)
  2. A hagymát fonnyasszuk meg egy kevés olajon. Dobjuk rá a pirospaprikát, keverjünk rajta egyet és mehet az edénybe a a hús. Ezt is keverjük meg néhányszor, majd öntsünk rá fél deci vizet. 
  3. Fűszerezzük a pulykát: só, bors, petrezselyem, tandori fűszerkeverék.
  4. Fedő alatt, kis lángon, főzzük puhára a húst. Ez kb. 45 perc. Közben kóstoljuk meg néhányszor, hogy elég sós-e. 
  5. Ha kész a hús, keverjük hozzá a rizst és kész is. 

You Might Also Like

0 megjegyzés