Krémleves sárgarépából 2.

Gyors és egyszerű levest akartam ma készíteni, semmi flikk-flakk.

De további fűszerezési lehetőségekért görgess a bejegyzés aljára ;)

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 fej hagyma
  • 4-5 sárgarépa
  • 1 tk só
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet bors
  • 2 csipet gyömbér
  • kevés sajt
  • sós napraforgómag


Elkészítés:

  1. A hagymát és a répát tisztítsuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Kevés olajon pároljuk meg őket 4-5 perc alatt. Öntsük fel kb. 8 deci vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket. Mikor a répa megpuhult, turmixoljuk le. 
  2. Tálaláskor adjunk hozzá sajtot és napraforgómagot.

További ízesítések:

Egy korábbi recept alapján (katt!) bővíthetjük még tejszínnel is, és játszhatunk a fűszerezéssel.


UPDATE: Szárított narancsvirággal bővült a fűszeres szekrényem, amiből egy teáskanálnyit nyomban beleszórtam a levesbe főzéskor.
Tehát a következő variáció ízesítésre:
só, bors, 2 csipet gyömbérpor, egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, 1 tk szárított narancsvirág
+ 1 ek tejföl turmixoláskor




You Might Also Like

0 megjegyzés