Kolbászos falatkák

Névnap alkalmából köszöntés volt ma a munkahelyemen. Az ünnepelt inkább sós rajongó, mint édes, így ehhez igazodva sós falatkákat készítettem, reggel, frissen.

Valami isteniek lettek ezek a kis kolbászos falatkák! Várakozáson felüli. Borzasztó egyszerű elkészíteni, úgyhogy talán ha hazamegyek sütök még egy adagot. ;)

több fotót nem is volt alkalmam készíteni róluk,
de majd legközelebb :)
Hozzávalók 1 tepsinyi adaghoz:

  • 6 púpos ek liszt
  • 50 g kissé megolvasztott vaj (nemmargarin)
  • 1 nagy ek 20%-os tejföl
  • 0,5 tk só
  • egy kisebb szál kolbász fele csíkokra vágva
  • szárított rozmaring
  • 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
  1. A tésztához való összetevőket keverjük össze (tehát mindent csak a kolbászt ne), gyúrjuk egybe és hagyjuk pihenni, míg a kolbászt felcsíkozzuk.
  2. Letépünk a tésztából kb. egy fél teáskanálnyi darabot és golyóvá formázzuk, majd csíkot sodrunk belőle. Ezt a tésztacsíkot feltekerjük a kolbászra. (Ha túl hosszú lenne a tésztacsík, akkor csak simán csippentsük le, amikor a kolbász végére értünk és tegyük vissza a maradék tésztát a többihez.)
  3. A kimaradt tésztához pedig  keverjük egy kevés szárított rozmaringot, és ugyanúgy készítsünk tésztacsíkot, majd tekerjük fel picike csigaalakba. 
  4. Helyezzük őket sütőpapírra, és felvert tojással kenegessük meg mindegyiknek a tetejét. 
  5. 180 fokos előmelegített sütőben negyed óra alatt aranybarnára sütjük. 
Vigyázat nagyon jó illata van sülés közben és rettentően finom lesz :)


You Might Also Like

0 megjegyzés