"Főzz holnapra" - Fokhagymás penne szárított paradicsommal

A mai ebéd egy gyors tészta lesz. Már egy ideje a szekrényben lapulnak az összetevők ehhez a finomsághoz. Most jött az ihlet, hogy mégis hogyan kellene felhasználni :)


És, hogy miért van mindez egy ételhordó dobozban lefotózva? 
Mert ezt az ételt (is) előző este készítettem el, hogy ma finom ebéd lehessen belőle a munkahelyemen. 
Számtalan étel van, amit másnap melegítve is el lehet fogyasztani. Egy kis fáradsággal olyan főtt ételt tehetünk le az asztalra délben, amit magunk készítettük, tudjuk milyen alapanyagok felhasználásával készült, és gazdaságos. 
Persze, nálam is előfordul, hogy nincs kedvem/időm/energiám már este nekiállni főzni. Ilyenkor nem is erőltetem. Megoldjuk kész étel vásárlással, azért van néhány olyan hely, ahonnan szívesen veszünk ebédet. Mégis törekszem arra, hogy ha lehet, "hazai" kerüljön az asztalra. 

#főzzholnapra Te is :)


Hozzávalók 1 főre:

  • 3-4 marék penne durum tészta
  • olivaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • 2 kisebb piros színű paprika (pl.: pritamin)
  • 5-6 darab szárított paradicsom
  • 5-6 szem capri bogyó

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg sós vízben.
  2. A paprikát és a paradicsomot vágjuk szeletekre. 
  3. Kevés olajat forrósítsuk meg egy edényben, dobjuk rá a paprikát és nyomjuk rá a fokhagymát. Néhány keverés után mehet bele a szárított paradicsom és a capri bogyók. Fűszerezzük sóval, bazsalikommal. A megfőtt tésztát adjuk hozzá a keverékhez. Rázzuk össze még néhányszor a serpenyőben. És kész is. 
Elkészítés után dobozold be, miután kihűlt, tedd hűtőbe és másnap reggel ne felejtsd el a táskádba tenni :)
Melegítés után, parmezánnal isteni lesz!


You Might Also Like

0 megjegyzés