FUN: Virslis tészta - FecskeFészek

FUN: Virslis tészta

Ki gondolta volna, hogy a virslis tészta vicces is lehet?! Alábbi elkészítését már többször láttam képeken. Hát eljött az idő, hogy mi is kipróbáljuk. És működik.

Eleve mókás a folyamat, aztán pedig ott az izgalom, hogy főzés után mi marad belőle. Sokan mondják: Ne játssz az étellel... Talán ezt a fajta játékot megengedhetjük magunknak.J

Hozzávalók 3 főre:
  • 250 g makaróni tészta
  • 6 db virslis (lehetőleg nem a roppanós fajtából)
  • 1 ek só
  • 1 kis dobozos főzőtejszín
  • 1 kicsi natúr tömlős sajt
  • só, bors, bazsalikom
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
  1. A virslit vágjuk kb 1-1,5 cm vastag karikákra.
  2. Egy virslis szál elkészítése így hangzik: fogjunk 4 szál nyers makaróni tésztát, ezt dugjuk át az első karika virslin, majd húzzunk rá még 2 virslit. Egyet középütt, egyet-egyet pedig a végeken helyezzünk el. Ismételjük meg annyiszor, amíg el nem fogy a virslink.
  3. Egy nagy fazéknyi forrásban lévő vízhez adjuk hozzá az 1 ek sót, tegyük bele a virslis tésztákat, és a kimaradt tésztát is. Addig főzzük, míg a tészta megpuhul.
  4. A sajtszósz: egy lábasban a tejszínt forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a tömlős sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy teáskanálnyi bazsalikommal. Forraljuk össze és már kész is.
  5. Tálaljuk külön tálakban a kifőtt tésztát, sajtszószt és a reszelt sajtot. 

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Sajnos nem jött meg az étvágyam tőle, ellenkezőleg. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy ez az étel nem tetszik.
      Remélem azért találsz kedvedre valót a blogon :) Üdv

      Törlés
  2. Szerintem zseniális ötlet! Bár a virsli nem a kedvencem, de ki fogom próbálni!! A sajtszósz pedig remek hozzá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, a sajtszószt meg tényleg nem szabad kihagyni! Majd írd meg, hogy hogy ízlett :)

      Törlés