Magyaros máj

Mindig próbálok valami (számunkra) újdonságot készíteni, ha csirkemájat teszek az asztalra. Ezúttal egy magyaros lecsóval kombinált ételt sikerült összehozni. Első ránézésre nem voltam elragadtatva tőle, de az íze minden ellenérzésemet kompenzálta… szóval bekerül a „szakácskönyvbe”.


Hozzávalók 2 főre:
  • kb. 30 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • kb. 1 ek csípős pirosarany
  • 1,5 dl édes rose bor
  • olivaolaj
  • 4-5 szál friss petrezselyem

Elkészítés:
  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A paradicsomot kockákra, a paprikát karikákra vágjuk.
  2. A májat megmossuk, megtisztítjuk. Kisebb darabokra vágjuk. 10 percre áztassuk tejbe.
  3. Kevés olajon a vöröshagymát üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát. 4-5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot is. Főzzük kb 5. percig. Ez idő alatt csöpögtessük le a májat.
  4. Forrósítsunk egy kevés olajat, dobjuk rá a májat, hirtelen pirítsuk meg. Ízesítsük borssal (sóval ne mert akkor kemény lesz), és a pirosarannyal. Összeforralás után öntsük hozzá a lecsóhoz.
  5. Adjunk az ételhez kb. 1,5 dl bort és még 6 percig pároljuk. Kapcsoljuk le a gázt és keverjük bele a felaprított petrezselyem felét.
  6. A petrezselyem másik felével tálaláskor díszítsünk, friss kenyérrel tálaljuk az ételt.



You Might Also Like

0 megjegyzés