Homemade sushi

Imádott unokatestvéremnél jártunk vendégségben a családdal. Ő istenien süt-főz, sokat lehet tőle tanulni (minden téren).

Ez most nem a húsleves-töltött káposzta-pörköltes vendégség volt, ami nálunk többnyire lenni szokott. Félreértés ne essék, semmi kifogásom az előbb felsorolt ételek ellen, szeretem ezeket, de jó néha valami újdonságot kipróbálni, szuperfinom volt minden. Különlegesség gyanánt például sushi-t készítettünk, méghozzá makizusit. Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű. Biztos fogok még kísérletezni vele.


a sok finomság

Sushi hozzávalók:
  • algalapok (nori)
  • rizs
  • ecet
  • kurkuma
  • lazac, rákrúd, olivabogyó – tulajdonképpen bármi, amit a közepébe szeretnél tenni
Elkészítés:
  1. A rizst szokásosan főzzük, de tegyünk bele kevés ecetet és a színe végett 1-2 csipet kurkumát.
  2. Az algalapot helyezzük el egy sütőpapíron. A lapon terítsünk szét egy vékony réteg rizst. Ezt követően a felső szélére egy csíkban halmozzuk azokat az alapanyagokat, amit a Sushi közepében szeretnénk majd látni, pl.: lazac. A sütőpapír segítségével feltekerjük, belehengergetjük a sütőpapírba, és mehet a hűtőbe állni egy kicsit.
  3. Tálalás előtt kb. 1-másfél centi vastag karikákra felszeleteljük. Kínáljunk mellé szójaszószt.

A wikipédián szuper összefoglalót találtam a sushikról, érdemes elolvasni.


You Might Also Like

0 megjegyzés