Chili con carne

A család egyik kedvenc étele. Akár napokig is elvagyunk vele, ez külön azért is jó, mert pici adagot nem nagyon lehet belőle készíteni.

Az étel meglepő módon nem Mexikóból, hanem az Egyesült Államokból származik. Elnevezése chilis húst jelent. Nem kellett sokat nyomoznom utána, nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik. Eredetileg marhahússal készül, viszont egyre többet használnak hozzá sertéshúst.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a jó fűszeres, csípős ételeket.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 0,5 konzerv csemegekukorica
  • 1 kicsi konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál ketchup (a kemények használhatnak csípőset)
  • 1 ek csípős pirosarany
  • 1 fél kicsi chili paprika (csipetnyi csiliporral helyettesíthetjük)
  • só, bors
  • 1 bögre rizs, a kifőzéséhez 2 ek olaj, 1 tk ételízesítő és 2 bögre víz

Elkészítés:
  1. A hagymákat megpucoljuk, a vöröset felaprítjuk kis kockákra. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is és a chilit. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk a húst, néha keverjük meg. Közben sózzuk, borsozzuk.
  2. Készítsük elő a paradicsomsűrítményt, a ketchupot, pirosaranyat és egy pohárka vizet. Öntsük le a babok és a kukorica levét. A babon hagyhatunk egy kis levet, jó ízt ad az ételnek.
  3. Kanalazzuk a húshoz a sűrítményt, a ketchupot és a pirosaranyat. Jól keverjük össze a hússal. Néhány perc rotyogtatás után öntsük bele a két babkonzervet és a kukoricát is. Adjunk hozzá vizet, ha túl sűrűnek találjuk. Forraljuk fel és kb. 5 perc alatt főzzük össze (sűrűn kevergessük közben).
  4. Főtt rizzsel tálaljuk.


You Might Also Like

0 megjegyzés