Rengeteg spárgás étellel találkoztam mostanában blogokon,
facebookon. Én is ki akartam próbálni valamit. A főételt már kitaláltam a
vasárnapi ebédhez, de leves még nem volt. Így egyértelműnek tűnt, hogy a spárga
a leveshez kell, ha már megvettem J
Hozzávalók 3-4 főre:
- 500 g fehér spárga
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk tárkony
- 1 tk bazsalikom
- 1 csipet petrezselyem
- 3 ek tejföl
- fokhagymás camembert a tálaláshoz
Elkészítés:
- A spárgát tisztítsuk meg (ezt én zöldségpucolóval követtem el, mintha répát hámoznék). Vágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsuk kockákra.
- Kevés olivaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk meg közben. Dobjuk bele az előkészített spárgát, fedő alatt pároljuk néhány percig. Nyomjuk rá a fokhagymát és öntsük fel kicsit több vízzel, mint ami ellepi. Fűszerezzük: só, bors, tárkony, bazsalikom.
- Kb. 30-35 perc alatt puhára főzzük a spárgát, egy csipet petrezselyemmel ízesítsük még a végén. Vegyük le a tűzről és bot mixerrel turmixszoljuk össze, közben adjuk hozzá a tejfölt.
- Tálaljuk forrón, fokhagymás camemberttel fogyasztva isteni.
0 megjegyzés