Már hetek óra hever a polcon egy zacskó mandula. Ideje volt
felhasználni, hogy ne kerülgessem tovább. Elég kaotikus állapot uralkodik az új
konyhámban (költözés-felújítás kombináció miatt). De nincs is jobb érzés, mint
egy 5 m2-es konyhában főzőcskézni, ami egy palotának tűnik az előző
folyosó-konyha után. Viszont ez most nem ide tartozik, majd később írok erről
is. Amikor kész lesz a konyha J
Térjünk vissza a mandulára. Mint látjátok, csirkemell
köntöseként végezte. Egy kis fűszeres tepsis burgonyával körítve.
Hozzávalók 2 főre:
- 0,5 kg csirkemell
- 10 dkg szeletelt mandula – egy csomag
- só
- oliva olaj
- 2 tojás
- kevés liszt a panírozáshoz
- körethez krumpli
Elkészítés:
- Szeleteljük fel a csirkemellet és klopfoljuk ki vékonyra. Sózzuk meg mindkét oldalát.
- Külön-külön tányér/edénybe öntsük a panírozáshoz valókat: liszt, tojás felverve, szeletelt mandula. Ebben a sorrendben forgassuk meg a húsokat és fektessük kiolajozott tepsibe. A tetejét kenjük meg kevés olajjal és mehet a sütőbe.
- Addig süssük, míg elkezd barnulni a mandula és a csirkemell finom puha lesz, ez kb. fél órát vesz igénybe.
- Tálaljuk tepsiben sült fokhagymás-borsos burgonyával.
0 megjegyzés