A csokis keksz mellett ez a kedvenc sütim. Így már épp ideje
volt, hogy itthon is elkészítsem. Szerencsére találtam a hűtőben egy felbontott
üveget nagymamám baracklekvárjából.
Az alapreceptet egy facebook csoportban kaptam.
Köszönet érte, mert nagyon bevált!
Hm. Most azon gondolkodom, hogy készítek még egy tekerccsel
:P
Hozzávalók (1 tekercshez):
- 7 tojás fehérje (azért kell eggyel több fehérje, hogy könnyű legyen feltekerni a piskótát)
- 6 tojás sárgája
- 100 g cukor
- 120 g liszt + 1 nagy csipet szódabikarbóna
- 1 tk vanília aroma
- A tojásokat válasszuk ketté. Mérjük ki a hozzávalókat.
- A tojásfehérjét robotgéppel verjük fel keményre. Ne kapcsoljuk le a gépet, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Mikor már fényes a hab, adagoljuk hozzá a tojássárgájákat. Ha elvegyült benne a sárgája is, akkor kapcsoljuk ki a gépet, és tegyük félre.
- Adjuk hozzá a vanília aromát és a lisztet fakanállal óvatosan keverjük a tésztához.
- Egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és öntjük rá a tésztát. Egyengessük el. 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Mikor kész, még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. Üresen, óvatosan tekerjük el a tésztát, hengergessük bele a sütőpapírba, ez összetartja. Hagyjuk fél órát hűlni.
- Tekerjük ki és kenjük meg lekvárral az egészet, „faltól-falig”. Majd újra tekerjük fel. Ismét használjuk a sütőpapírt is.
- 1 órán át hagyjuk kihűlni teljesen. Szórjunk a tetejére porcukrot és szeleteljük fel.
1 megjegyzés
Kedves Olvasónk,
VálaszTörlésKöszönjük az elismerést, klassz, hogy rátaláltatok blogunkra. Örülünk, ha minél több emberhez jutnak el receptjeink, konyhai tapasztalataink, így szívesen regisztrálunk az osszesrecept.hu oldalon.
Üdvözlettel:
FecskeFészek