Került a fagyasztónkba némi cseresznye és meggy is. Ügyesen
kimagoztam mielőtt eltettem, így már azzal nem volt dolog. Olyan édesség volt a
cél, amihez a cseresznye egy részét fel tudom használni. A recept egy
magazinból származik. Az íze leginkább müzli szeletre hasonlít. A tetejét még
meg lehet bolondítani némi étcsoki mázzal, én azzal most nem szöszmötöltem.
Kicsit „szétesős” süti, és nem volt egyszerű szeletelni sem,
de ízre csodás!
A kimaradt cseresznyét turmixoljátok össze tejjel, passzol a süti mellé :)
Hozzávalók:
- 140 g olvasztott vaj + a kikenéshez
- 100 g liszt
- 0,5 csomag sütőpor (6 g)
- 175 g cukor
- 175 g apró szemű zabpehely
- 1 tojás
- magozott cseresznye
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, cukrot és a zabpelyhet. Adjuk hozzá a zabhelyzet a tojást, és forgassuk bele a cseresznyét is.
- Egy kisebb tepsit kenjünk ki vajjal, vagy tegyünk bele sütőpapírt. Öntjük bele a tésztát a tepsibe és kb. 160 fokon 25 perc alatt süssük aranybarnára. Szeletelés előtt hagyjuk kissé kihűlni.
0 megjegyzés