Dining Guide Street Food Show (2013. szeptember) - FecskeFészek

Dining Guide Street Food Show (2013. szeptember)

Már nem először látogattunk el a Street Food Showra. Hogy miről is szól maga a rendezvény? „2012 őszén azt gondoltuk, hogy a piacra költöztetjük az „utcát” és pár napra street food kerengővé változtatjuk a Hold utcai Vásárcsarnok felső szintjét.” – írja a Dining Guide. Ez egy igen jó definíció.

 

Minden alkalommal újabb és újabb „árusok” jelennek meg a rendezvényen, akik fantasztikus ételeket-italokat kínálnak az idelátogatóknak. Számomra mindig egy izgalmas eseményt jelent, mivel nem törzsgyökeres budapestiként itt egy helyen megismerhetem a legjobb vendéglátókat. Olyan éttermekről/bisztrókról kaphatók képet, amiket egyébként is szívesen kipróbálnék, viszont nem biztos, hogy tudok róla, hogy egyáltalán létezik. Mióta a rendezvénysorozat tart, simán ajánlok programlehetőségeket baráti társaságban is, amikor felmerült a kérdés, hogy: „Na, hová menjünk?”

Ebben a bejegyzésben megosztom Veletek a tapasztalatainkat a rendezvénnyel kapcsolatban. Előre bocsátom, hogy annak, aki szeret jókat enni, kíváncsi az ételekre, szívesen próbál ki valami újat, feltétlen ott a helye a következő eseményen!

A Dining Guide cikkében olvashatjátok, hogy kik voltak ott. És itt pedig egy másik cikk, melyben összefoglalót találtok.

Akiket-amiket mi kipróbáltunk:

Padron Tapas - katalán pirítós,sült zöldpaprika (Pimientos de Padrón)

Spanyol. Épp készülnek az új étteremnyitásra. Én szívesen ellátogatok majd oda, örülök, hogy a Street Foodon kipróbálhattam őket. Finom ételek, barátságos kiszolgálás. Itt voltak a legszimpatikusabbak a vendéglátók! Nagyon jó irányt képviselnek, sok sikert kívánunk az új üzlethez.
Jó ötlet volt ezzel kezdeni, két embernek klassz előétel volt. A hirtelen, forró olajban sütött zöldpaprika némi sóval fűszerezve nekem nagyon ízlett!

_________________________________________________________________

Arriba Taqueria - Street Taco

Mexikói. Kétségtelenül az ő ötletük volt az egyik legnyerőbb. 300 forintért mini taco, választható hússal, salsával… Ár/érték arányban szuper, és mivel kis adag, így szinte gondolkodás nélkül be lehetett vállalni legalább egyet. A mi választottunk: marhahús – guacamole (avokádókrém) – jalapeno összeállítás volt. Megyünk és megnézünk benneteket az Oktogonnál vagy akár a Széna téren is.
__________________________________________________________________


Zing burger - Full Extra burger

Amerikai. Izgalmas vállalkozás, tetszik a koncepció: egy teherautóval járják Budapest várost és a különböző fesztiválokat, hogy jó minőségű, megfizethető ételeket kínáljanak. Érdemes a facebook oldalukat követni, hogy mikor merre járnak. Én ugyan csak egy falatot kóstoltam a full extra burgerből, de az a falat finom volt: zing szósz, saláta, paradicsom, édes hagyma, húspogácsa, cheddar, bacon. Ízletes burger, ha majd egyszer egy egészet is megeszek, akkor írok róla bővebben.


 ________________________________________________________________

Dang Muoi vietnami étterem - Bún bò Huế leves (csípős)

Vietnami. A Street Food Show nyertese az én szemüvegemmel nézve. Eddig még nem kóstoltam ilyen levest, de a rendezvény óta megfogalmazódott bennem, hogy minél több félét szeretnék megkóstolni. Kezdek megbarátkozni a pálcika használattal is. Igaz, hogy kb. fél órámba került, mire ezt a levest elfogyasztottam, de végülis örültem neki, így tovább élvezhettem az ízét. Nagyon friss összetevők, fűszeres, kiváló marhahússal.
________________________________________________________________

Cake Shop – Citromos gyümölcsös tortaszelet

A prémium desszertek világa. Gyönyörű süteményeket készítettek a Food Showra. Egytől egyik remekül néztek ki, pompázó színek, jó illatok fogadtak a sütizőben. Sajnos kicsit mellényúltam a desszert választásnál. Az én ízlésemnek a citromos tortaszeletem tésztája túl kemény volt, viszont a rajta lévő citrom és gyümölcs réteg kárpótolt. Nagy elvárásokkal léptem oda a Cake Shop asztalához, lehet, hogy ez még inkább hozzájárult ahhoz, hogy csalódtam a tortaszeletben. Viszont vigasztaló, hogy ahogy sorban álltam több pozitív megjegyzés is a fülembe jutott másféle sütikkel kapcsolatban. Úgyhogy összegezve: ízlések és pofonok, próbálgatni kell még!


__________________________________________________________________


Az igazi kávé. Az első korty latte után azt gondoltam: soha ne fogyjon ki ez a pohár. Talán ilyen finom kávét még soha nem ittam. Szerencsére cukor nélkül iszom, így tényleg éreztem az ízét. A legjobban talán a krémessége tetszett. És nagyon szép mintát kaptunk a tetejére. Jó élmény volt.


__________________________________________________________________


Maga a rendezvény jól kialakított helyen van. Ugyan ha „rosszkor” megy az ember, akkor fennáll a hosszú sorbanállás veszélye, de azt gondolom, ilyen eseményen ki lehet bírni. Mi délután kettő körül mentünk, nem volt tömeg. A helyszínen kuponos rendszer működik, amit a bejáratnál kell váltani, majd ezekkel lehet fizetni a finomságokért. A hangulat nagyon jó, csupa mosolygó, elégedett emberrel találkozhatunk itt.

A Street Food Show-n mindig remek élményekkel gazdagodom. Kellemes időtöltés, mindig felfedezhetek valami újat. Végül mindig rájövők, hogy a gasztrovilág valahogy mindenkit izgatottá, boldoggá tud tenni. Ezért szerettem bele én is.


You Might Also Like

0 megjegyzés