Ilyesmit is készítettünk a GoodFood-os olvasótalálkozón. Ott
valamilyen görögös fűszerkeveréket használtunk, arra nem emlékszem pontosan,
hogy milyen összetevői voltak. Az is finom volt, meg ez is!
A hétköznapokban hajlamos vagyok ellaposodni főzés terén.
Túl sokszor kerülnek elő ugyanazok az ételek. Ami persze nem feltétlen baj,
csak néha unalmas. Így, ha van időm, akkor törekszem arra, hogy a munkás napokon
is legyen változatosság. Ilyen ötletelésnél több szempontot is igyekszem
figyelembe venni:
- kedvében járjak azoknak, akik fogyasztani fogják
- soha, vagy legalább 1-2 hónapja nem készítettem
- lehetőleg legyenek hozzávalók a hűtőben, ha nincs, akkor könnyen beszerezhetőnek kell lenniük
- gyors elkészíthetőség fontos
- normál árkategória
Hozzávalók 2 főre (5 nyárshoz)
- kb. 30 dkg csirkemell
- extraszűz olivaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- rozmaring
- só
- A csirkemellet vágjuk azonos méretű kockákra. Tegyük egy tálba, nyomjuk rá a fokhagymát, bőven fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal. Adjunk hozzá néhány evőkanál olivaolajat és jól forgassuk össze.
- Készítsük el a nyársakat, egy nyársra 4-5 kocka hús fog jutni.
- Hagyjuk állni, míg a körettel foglalkozunk (én rizst készítettem hozzá).
- Egy serpenyőbe öntsünk kevés olivaolajat, és forrósítsuk fel. A csirkenyársakat sózzuk meg, és a forró olajon helyezzük el. Időnként forgassuk meg, míg szép aranybarnára sül.
3 tipp, amit tanultam:
- A sóval csak közvetlen a sütés előtt fűszerezzük a húst.
- Akkor optimális hőmérsékletű az olaj a sütéshez, ha serceg, amikor elhelyezed benne a húst.
- Nyugodtan bánjunk bőven a fűszerekkel.
0 megjegyzés