Angol órához angol sütemény dukál (ami egyébként eredetileg skót). Az édesség elmaradhatatlan kelléke az igazi teázásnak, a neve scone. Könnyű
elkészíteni és nagyon finom az eredmény. Lekvárral és tejszínhabbal szokás
tálalni. De véletlen se állítsuk össze, a vendég majd magának szabályozza, hogy
miből mennyit szeretne rátenni - mondja az angol etikett. Furák ezek az angolok, de meg kell hagyni, hogy
nagyon jó recepteket lehet elcsenni tőlük!
Hozzávalók 4-5 főre
- Lekvár, amilyet szeretsz
- 200 ml habtejszín, ehhez habfixáló por és egy csipet cukor
- 230 g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 50 g szobahőmérsékletű vaj
- 30 g cukor
- 125 ml tej
Elkészítés
- A lisztet, sütőport, só keverjük össze egy tálban. Dobjuk bele kisebb darabokban a vajat és vegyítsük el a lisztben. Szórjuk bele a cukrot is, majd állítsuk össze a tésztát a tejjel. Ne ijedjünk meg, igencsak ragacsos tészta lesz ebből.
- Jól lisztezzük be a kezünket és készítsünk kisebb gömböket a tésztából. Sütőpapírra tegyük rá őket, egymástól néhány centire.Az, hogy mekkora darabokat készítünk és milyen formát, csak rajtunk áll. Lehet nagyobban is, és akkor mindenki törhet magának egy darabot a tálalásnál.
- Kb. 170 fokra előmelegített sütőben úgy 20 perc alatt süssük készre.
- Tálalás előtt a habtejszínt verjük fel egy habfixálóval és egy csipet cukorral.
0 megjegyzés