A tavasz a kencék évszaka.
És mondhat akárki akármit, a tavasz itt van, és már visszafordíthatatlanul erősödnek a nap sugarai is. Ez meg nagyon jó kedvvel tölt el. Meg ahogy látom, úgy mindenkit. Elkezdtünk fotoszintetizálni, és végre előbújunk a barlangunkból is, ahova a tél ridege száműzött minket. Ez persze ráébreszt arra a szoksásos női problémára is, hogy nemsokára itt a nyár, és a bikinszezon, úgyhogy gyorsan meg kell szabadulni a fölös kilóktól...
Na de egy picit még söpörjük le ezt a dolgot az asztalról, és foglalkozzunk a finom tavasz illatú napokkal. Véleményem szerint ez az az időszak, amikor ugyan a piknikhez még kicsit hűvös van, de különféle mártogatókkal és kencékkel akár a lakásban is megidézhetjük ezt a hangulatot.
Ez egy régebbi receptem, és még a - mára oly divatos - medvehagymása is várni kell picit, de elöljáróban már szerettem volna megosztani veletek ezt a szuperzöld, szupertavaszi mártogatót. Élvezzük a jó időt! :)
Ez tényleg egy szuperzöld étel |
Recept:
·
negyed csokor medvehagyma
·
2 érett avokádó
·
fél citrom leve
·
2 ek. tejföl
·
1 kk mustár
·
2 gerezd fokhagyma
·
só
·
bors
·
vegeta
·
késhegynyi currypor
1, A két érett avokádót meghámozom, kimagozom és
feldarabolom. A medvehagymát durva darabokra vágom. Most tegyük tálba a
felaprított összetevőket, és botmixerrel daráljuk le. A sűrűségről mi magunk
dönthetünk, krém állagúan, és darabkásan is nagyon finom lesz.
2, A krémhez adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet, a
mustárt, a fűszereket és a fokhagymát (fokhagymanyomó segítségével). Jól
keverjük össze az alapanyagokat és már kész is. Kis hűtést követően még
finomabbá válik, összeáll.
0 megjegyzés