2013. február 17. Vasárnap. Hajnali 3:15. Letesszük a fejünket a párnánkra, és azon gondolkodunk, mindent
rendesen előkészítettünk-e másnapra…
Néhány óra alvás után
megérkezünk a helyszínre, és máris pörgünk, hogy elkészüljünk mindennel az idei első Restaurant Day-re. Pakolás, tálalás, melegítés…és már meg is jöttek az első
vendégek. Innentől sínen volt minden. A vendégek nagy része a barátainkból állt, de ezt nem bántuk, mert bár sok embert meghívtunk, mégis - ami a legjobban feltöltött a nap során, az éppen a tudat, hogy ezek az emberek azért vannak ott, hogy velünk találkozzanak és megkóstolják az ételeinket. Fagyoskodtak
velünk, de azért gondoskodtunk róla, hogy ne hagyjunk senkit túlzottan kihűlni.
A forró tea mindenkinek jól esett. :)
előkészül a panna cotta |
roskadozó asztal |
MENÜ
- Póréhagymás krumplikrémleves sörrel
- Mangosalsás csirkemell rizzsel
- Budapest legjobb panna cotta-ja
A menüről a leves és a desszert
már ismerős lehetett. Amit viszont most először próbáltunk, és nagyon izgultunk a sikeréért, az a főétel (recept lejjebb) volt. Szerencsére az izgalmunk nem tartott sokáig, a vendégek csak kóstoltak, hümmögtek és aztán odavoltak. A mi legnagyobb örömünkre.
Rengeteg rengeteg munka, szervezés és kitartás kellett ahhoz, hogy ez az amúgy laza hétvégi program összejöjjön. Sokszor megkérdőjeleztük a józan eszünket is, de a végeredmény nem csak hogy kárpótolt bennünket, de arra is ösztönzött, hogy már most friss-ropogós tervekkel készüljünk a májusi alkalomra. Gyertek el. Jó lesz!
a főétel - pohárban tálalva |
Mango salsás csirkemell rizzsel (3-4 főre)
·
70 dkg csirkemell
·
2 dl kókusztej
·
1 leveskocka
·
2 bögre rizs
A salsához:
·
1 mangó
·
1 sárgarépa
·
¼ uborka
·
½ kaliforniai paprika
·
½ lime leve
·
2-3 levél rozmaring
·
só
·
bors
·
curry
1, Kockázzuk fel a csirkehúst, és
pirítsuk át kevés olivaolajon. 2 dl forró vízzel hígítsuk fel a kókusztejet, és
oldjuk fel benne a leveskockát., majd öntsük a csirkére, és fedő alatt,
időnként levegőztetve hagyjuk főni. 10-15 perc után kész, öntsük le a levet,
majd 2 perc alatt újra pirítsuk át a húst.
2, A salsához az összes
hozzávalót igazán apróra vágjuk, majd
keverjük össze egy tálban. Fél lime levével locsoljuk, csipet sóval,
borssal, curryvel ízesítjük.
Tipp: tálaláskor takarjuk be a csirkét
a salsával.
0 megjegyzés