Restaurant Day, avagy egy merész lépés részünkről - FecskeFészek

Restaurant Day, avagy egy merész lépés részünkről

2013. február 17. Vasárnap. Hajnali 3:15. Letesszük a fejünket a párnánkra, és azon gondolkodunk, mindent rendesen előkészítettünk-e másnapra…

Néhány óra alvás után megérkezünk a helyszínre, és máris pörgünk, hogy elkészüljünk mindennel az idei első Restaurant Day-re. Pakolás, tálalás, melegítés…és már meg is jöttek az első vendégek. Innentől sínen volt minden. A vendégek nagy része a barátainkból állt, de ezt nem bántuk, mert bár sok embert meghívtunk, mégis - ami a legjobban feltöltött a nap során, az éppen a tudat, hogy ezek az emberek azért vannak ott, hogy velünk találkozzanak és megkóstolják az ételeinket.  Fagyoskodtak velünk, de azért gondoskodtunk róla, hogy ne hagyjunk senkit túlzottan kihűlni. A forró tea mindenkinek jól esett. :)

előkészül a panna cotta

roskadozó asztal

      MENÜ
  • Póréhagymás krumplikrémleves sörrel
  • Mangosalsás csirkemell rizzsel
  • Budapest legjobb panna cotta-ja

A menüről a leves és a desszert már ismerős lehetett. Amit viszont most először próbáltunk, és nagyon izgultunk a sikeréért, az a főétel (recept lejjebb) volt. Szerencsére az izgalmunk nem tartott sokáig, a vendégek csak kóstoltak, hümmögtek és aztán odavoltak. A mi legnagyobb örömünkre. 

Rengeteg rengeteg munka, szervezés és kitartás kellett ahhoz, hogy ez az amúgy laza hétvégi program összejöjjön. Sokszor megkérdőjeleztük a józan eszünket is, de a végeredmény nem csak hogy kárpótolt bennünket, de arra is ösztönzött, hogy már most friss-ropogós tervekkel készüljünk a májusi alkalomra. Gyertek el. Jó lesz!

a főétel - pohárban tálalva


Mango salsás csirkemell rizzsel (3-4 főre)

·         70 dkg csirkemell
·         2 dl kókusztej
·         1 leveskocka
·         2 bögre rizs

A salsához:

·         1 mangó
·         1 sárgarépa
·         ¼ uborka
·         ½ kaliforniai paprika
·         ½ lime leve
·         2-3 levél rozmaring
·        
·         bors
·         curry

1, Kockázzuk fel a csirkehúst, és pirítsuk át kevés olivaolajon. 2 dl forró vízzel hígítsuk fel a kókusztejet, és oldjuk fel benne a leveskockát., majd öntsük a csirkére, és fedő alatt, időnként levegőztetve hagyjuk főni. 10-15 perc után kész, öntsük le a levet, majd 2 perc alatt újra pirítsuk át a húst.

2, A salsához az összes hozzávalót igazán apróra vágjuk, majd  keverjük össze egy tálban. Fél lime levével locsoljuk, csipet sóval, borssal, curryvel ízesítjük.

Tipp: tálaláskor takarjuk be a csirkét a salsával. 



You Might Also Like

0 megjegyzés