Tegnap hallottam róla először,
hogy egyáltalán létezik palacsinta nap. Szerencsére még éppen időben! Mivel is lehetne jobban
lezárni a farsangi időszakot, mint egy jó kis palacsinta nappal. Legalábbis az
angolok így gondolják, én meg szívesen csatlakozom hozzájuk.
Igaz, mindig is volt gondom a
palacsintasütéssel. Ugyanis a nagymamám receptje a következőképpen hangzik: Egy
vagy két tojást keverj össze egy kis cukorral és egy csipet sóval. Tegyél bele valamennyi
lisztet, és öntsél bele szódavizet is. Ne
legyen se túl sűrű, se túl híg… és így tovább. Hát, megpróbáltam… az eredmény
borzasztó lett. (Bezzeg a nagymamámé...)
Semmi baj, nem adtam fel.
Találtam egy kicsit más, kissé konkrétabb receptet (videóval). Csoki pudinggal
és tejszínhabban nagyon fincsi a nap bármely szakában!
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 tk vaj a sütéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat. A
vajat melegítsük fel a palacsintasütőben. Kb. 3 evőkanálnyi tésztát tegyünk a
serpenyőbe. Süssük át mindkét oldalát.
0 megjegyzés