Csak az a jobb annál, amikor az ember a szüleinél ebédel, amikor még ajándékba kap egy kis útravalót is. Ez esetben egy nagy doboz nyers húsra beszéltek rá, ami persze nem a legideálisabb ajándék. De tudják, hogy nem okoz gondot összerittyenteni valamit ilyen jó kis alapanyagból, ezért jött a jó öreg "na mi van otthon?" kérdés. Méz volt, mustár volt, hús volt. Így aztán lett belőlük mézes-mustáros karaj. Amiben megint azt szeretem annyira, hogy fél óra összeütni. Hiába no, órákat tölteni a konyhában fárasztó. :)
Kicsi adag, de annál laktatóbb |
Recept: (2-3 főre)
·
4-5 szelet karaj
·
3 ek méz
·
3 ek mustár
·
fél citrom leve
·
só
·
bors
·
1 tk curry
·
½ marék friss bazsalikom levele
·
½ bögre rizs (vagy 2 zacskó gyorsrizs)
1, A húsokat enyhén klopfoljuk át, majd tegyük egy tálba. Keverjük össze a mézet, a
mustárt, a sót, borsot, citromlevet, curryt, és az apróra vágott
bazsalikomleveleket. Ezzel a keverékkel pácoljuk be a húst fél órára.
2, Ezalatt főzzük meg a rizst. A golyó formát én most
tojástartó segítségével értem el, de tökéletes lehet egy fagyiskanál is.
3, Kevés olivaolajon, magas lángon átsütöm a hús mindkét
oldalát, majd hagyom puhulni közepes lángon még 3-4 percig.
0 megjegyzés