Szóval van az úgy, hogy az ember hétköznap kitalálja, hogy megvendégeli a családját a hétvégén. De aztán kiderül, hogy nem is olyan könnyű egy átmulatott péntek és szombat este után ezt abszolválni. Lényeg a lényeg, végül mindne összejött, időben be is vásároltam, és egy remek ebédet fogyasztottunk el.
Egyébként teljesen spontán állt össze a fejemben a vasárnapi ebéd receptje. Legutóbbi bevásárlásom során örömmel fedeztem fel, hogy mindenféle egzotikus finomsághoz hozzá lehet jutni. Ezért vettem kuszkuszt, amit még sosem főztem, és nem gondoltam volna, hogy ennyire emlékeztet a tarhonyára. De azóta utánaolvastam, s kiderült, hogy kuszkusz és kuszkusz közt is van különbség. Ez hát a mai fogás története. :)
Igen, az a tarhonya a kuszkusz |
Recept: (3-4 főre)
·
800-900 g pulykamell
·
300 ml kókusztej
·
3 kk currypor
·
1 csomag kuszkusz
·
2 paradicsom
·
1 lilahagyma
·
5-6 bazsalikomlevél
·
olivaolaj
·
vaj
·
1 kk chillipor, vagy egy kis chillipaprika
egészben
·
só
·
bors
·
fél citrom
1, Tegyünk fel 2 liter vizet forrni
egy lábosban, kevés sóval. Ha a víz felforrt, öntsük bele a kuszkuszt, és
főzzük 11-12 percig. Ezután alaposan öntsük le róla a vizet, és forgassunk bele
egy kanál vajat. Én a Bords Eve sós margarinjait szeretem ilyenre használni.
2, Tegyük félre a kuszkuszt és
készítsük elő a húst. Daraboljuk fel, majd kevés olivaolajon pirítsuk át. Ha
megfehéredett, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk rendesen átsülni, majd öntsük rá a
kókusztejet, és adjuk hozzá a curryt, meg a chillit. Hagyjuk összeforrni az
ízeket, egyéb tetszőleges fűszerekkel ízesíthetjük még.
3, A kuszkuszhoz aprítsuk picire
a paradicsomot és a lilahagymát, illetve a bazsalikomot, majd keverjük hozzá.
Érdemes egyszer így átmelegíteni az egészet és már kész is.
0 megjegyzés