Néha a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Szerintem ez az élet minden területére igaz. A következő receptet egy nagyon kedves barátnőm mutatta meg egyszer, és azóta valahogy nem is szeretem annyira a tükörtojást "meztelenül". Különösen kedvelem azért, mert reggelinek, ebédnek, vagy vacsorának is tökéletes. Tálalni szinte bármivel lehet, elkészítése pedig nem igényel többet 10-15 percnél. Szóval egyszerűség mindenek felett.
Recept (2 főre):
·
4 szelet toast kenyér
·
4 tojás
·
pirospaprika
·
csepp olivaolaj
·
2 vékony szelet bacon
1, Fogjuk a kenyereket és vágjunk bele bármilyen formát egy
éles késsel. Nagyobb alakú, kész formával is dolgozhatunk.
2, Egy cseppnyi olivaolajat (tényleg legyen annyi, nem jó,
ha a kenyér felszívja) felforrósítunk egy serpenyőben. A kenyérszeleteket
beletesszük, és óvatosan a kivágott lukakba engedjük a feltört tojások tartalmát.
Kis lángon hagyjuk megsülni a tojásokat.
3, Amíg a tojás készül, felvághatjuk a zöldségeket. Én a
szezonhoz illően retket és paradicsomot használtam, de nagyjából bármilyen
zsenge zöldség jó mellé. Kaptam Olaszországból parmezánt is, ebből egy keveset
reszeltem mellé, fantasztikus kiegészítő.
4, Ha megsült a kenyér, tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk egy késhegynyi pirospaprikával. A serpenyőben nagy
lángon még süssük át a két szelet bacont. Ez 2 perc alatt kész, és máris
fogyasztható. Jó étvágyat!
0 megjegyzés