A vizsgák még javában tartanak. Ez rányomja a bélyegét a táplálkozásomra is. Alapvetően kávén élek, aztán, amikor megéhezem, jön a kínai meg a pizza, ami azért hosszú távon kevésbé szerencsés. Najó, persze ezt némi túlzással állítom, hiszen egy főzőblogot írok... :) Szóval szükségem volt egy kis zöldségpótlásra, de a salátát nem kívántam. Normál esetben a quiche alapját tészta adja, de az nehezebbé teszi az egészet, szóval azt most elhagytam, és maradtak csak a zöldségek, amiket a tojás és a sajt tart össze. Nagyon finom, és piteformában, vagy így falatkáknak is elkészíthető, ami szerintem tök jó előétel, vagy nass.
Alternatíva, pogácsa helyett |
Recept:
·
45 dkg mélyfagyasztott paraj
·
1 kaliforniai paprika
·
1/4 uborka
·
2 paradicsom
·
2 répa
·
2 tojás
·
30 dkg reszelt félzsíros sajt
·
3 gerezd fokhagyma
·
só
·
bors
·
petrezselyem
1, A spenótot
engedjük fel, ha nagyon fagyott, dobjuk be egy lábosba, és alacsony lángon
hagyjuk kiolvadni. A végén öntsük le róla a vizet. Eközben kockázzuk fel a
paradicsomot, paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és keverjük össze
egy tálban. A répát és a sajtot is nagylukú reszelőn reszeljük le. A répa mehet
a zöldségekhez, illetve hozzáadhatjuk a reszelt sajt 2/3-át.
2, Ha
felolvadt a spenót, keverjük a zöldségekhez, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá
egy csipet petrezselymet, és a két tojást. Végül nyomjuk bele a fokhagymákat. Jól
keverjük össze a hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és töltsük a muffinforma
mélyedéseibe a masszát, nagyjából tele. A tetejét szórjuk meg a megmaradt
sajttal.
3, Mehet a
sütőbe, nagyjából 20 perc alatt kész, de akkor érdemes kivenni, amikor a sajt
már kezd jól megbarnulni. Hagyjuk szobahőmérsékletűvé hűlni, addig ne vegyük ki a
formából, mert könnyen szétesik.
0 megjegyzés