Egytálétel sült kacsából

Idén Karácsonykor valahogy nem kapott el a menütervezés heves láza... nem is volt rá nagy szükség hiszen itthon itthon (a saját lakásunkban) nem voltunk sokat, ahogy azt már megszoktuk. Nagymamámnál szoktam leginkább kreatívkodni ilyenkor, de ez alkalommal inkább ő találta ki a menüsort is. 




Többek között narancsos sült kacsacomb is került az asztalra. Szerencsére szuper kacsahúst kaptunk (innen) így már "csak" az elkészítésen múlott minden. Persze nagyon finom volt, de már a maradékot nem volt kedvem megenni, szóval kellett vele kezdeni valamit, hogy mégiscsak ráfanyalodjak. 

Így lett belőle egy rizses egytálétel. 

  


Hozzávalók 2 főre:
  • 2 db narancsos sült kacsacomb (!)
  • 1 zacskó jázmin rizs
  • 1 répa
  • 250 g laska gomba
  • egy kevés vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk jambalaya fűszerkeverék
  • 0,5 tk kurkuma
  • 2 csipet tört csilipaprika
  • egy kis csokor friss petrezselyem
  • 3 ek szója szósz

Elkészítés:
  1. A kacsahúst szedjük le a csontról. Hámozzuk meg a répát, reszeljük le. Csíkokra vágjuk fel a gombát. a fokhagymát tisztítsuk meg. 
  2. A rizst főzzük ki.
  3. Egy wok serpenyőben kevés vajra dobjuk rá a répát, nyomjuk rá a fokhagymát. Néhány keverés után adjuk hozzá a gombát is. Forrósítsuk össze és fűszerezzük: só, bors, jambalaya fűszerkeverék, csili. Kb 5-8 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a húst is, ezzel is 2-3 percig főzzük.
  4. Keverjük hozzá a kifőtt rizst, adjuk hozzá a kurkumát, ízlés szerint szója szószt. Kb 5 percig főzzük össze. A végén keverjük bele a friss petrezselymet, egy keveset hagyjunk meg a tetejére tálaláshoz. 
  5. Tálaláshoz kínáljunk mellé szója szószt, chili szószt pluszban. 





You Might Also Like

0 megjegyzés