Vegán hétvége

Az év első hétvégéjét (B.Ú.É.K.:) unokahúgaimmal töltöttem, egyikük vegán életmódot követ egy ideje. Vidékről jöttek fel a lányok hozzám, a "nagy" Budapestre, ilyenkor mindig flangálunk a városban, kipróbálunk helyeket, elviszem őket ide-oda. Ez alkalommal egy vegán étterem volt az egyik célpont, naná! 

A Vegán Love nem is okozott csalódást nekünk! Még sosem voltam kifejezetten vegán étteremben, nagyon szimpatikus volt. Eleve imádtam a berendezést, a színeket a kis street food helyen. Aztán megkóstoltuk a burgereket... abszolút izgalmas ízvilág! Pedig csupa zöldség. Kiegészítve finom szószokkal és "sajttal". 

            





Egyébként meg főztünk is a hétvégén, a vasárnapi ebéd ezúttal vegán volt. Semmilyen állati eredetű hozzávalót nem használtunk! 

Rég éreztem magam ilyen jól a konyhában, a két kis kuktán szuperügyes volt, így hamar "összedobtunk" egy-két tepsiben sült ételt. 

Töltött padlizsán: 

Hozzávalók:
  • 1 közepes padlizsán
  • 2 kisebb vagy 1 nagy répa megtisztítva, reszelve
  • egy fél füstölt tofu (aldisat használtunk)
  • só, bors,
  • 1 tk jambalaya fűszerkeverék
  • 0,5 tk kurkuma

A padlizsánt félbevágjuk, a belsejét "kikanalazzuk", kisebb kockákra vágjuk. A reszelt répával együtt egy kis margarinon (növényi, vagy napraforgó olajon) összefonnyasztjuk kb 5 perc alatt, közben fűszerezzük. Hozzákeverjük a tofut is, még kb 3-4 perc és kész. Tepsibe tesszük egymás mellé a fél padlizsánokat (megsózzuk őket) és megtöltjük a keverékkel, mehet  az előmelegített sütőbe lefóliázva kb. 30 percre. Majd még 10 perc fólia nélkül. 


Rakott cukkini:



Hozzávalók: 
  • 1 nagy cukkini
  • 0,5 kifőtt zacskós jázmin rizs
  • 1 nagy répa megtisztítva, reszelve
  • egy fél füstölt tofu (aldis)
  • 2 db friss paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 0,5 tk kurkuma
  • 0,5 tk oreganó, bazsalikom, petrezselyem

Egy kevés olajra rádobjuk a reszelt répát, 3-4 perc fonnyasztás után hozzákeverjük a rizst és rányomjuk a fokhagymát. Belekeverjük a tofut is, kockára vágva. Fűszerezzük: só, bor, kurkuma, oreganó, bazsalikom, petrezselyem. Öntsünk rá kb 1 deci vizet. Keverjünk rajta néhányat és vegyük le a tűzről. A megpucolt cukkinit szeletekre vágjuk és kiolajozott kisebb tepsibe fektetjük egymás mellé. Hintsük meg sóval és egyenletesen oszlassuk el rajta a répás keveréket. Ezt követően karikázzunk friss paradicsomot a tetejére. Picit sózzuk meg a tetejét. Mehet rá a fólia és ezt is toljuk be a sütőbe, kb. 20 percre. Majd fólia nélkül még hagyjuk sülni további 10 percet. 


Köretként készíthetünk mellé sült édesburgonyát. négy főre 6 darabot készítettünk. Hasábokra felvágtuk. Mikróban 5X1 percig főztük (minden perc után összeráztuk). Majd befűszereztük sültkrumpli fűszerkeverékkel és bő olajban kisütöttük. Hmmm....



You Might Also Like

0 megjegyzés