4. Kürtőskalács Fesztivál - 2016. október 7-9. - FecskeFészek

4. Kürtőskalács Fesztivál - 2016. október 7-9.

Mesterségem címere: Kürtőskalács készítő!


A fenti állítást rengeteg mesterember elmondhatja magáról a hagyományőrző fesztiválon. De! Az egy dolog, hogy remekül illik a környezetbe a fesztivál jellege, s még az sem elég, hogy finomabbnál finomabb kalácsokat kóstolhatunk... mi magunk is elkészíthetjük a sajátunkat!


A Hősök tere felől közelítettük meg a rendezvényt. Egy klassz programfüzet, kis térképpel segítségünkre van a tájékozódásban, ilyet rögtön az első kis információs sátornál szereztünk..

Érdemes először csak nézelődni, körbejárni a fesztivált, s ez után dönteni, hogy mit is kóstolnánk meg szívesen. Útközben szerezzünk egy forralt bort, a várudvarban bal oldalt, a templom mellett jobb oldalon találjuk a legfinomabbat, szerintünk.


Szuper lett volna mindenfélét megkóstolni, de többnyire nagy kürtőskalácsok vannak, így nehéz a választás, ha valaki nem rendelkezik feneketlen gyomorral. Az "ínyenc" kalácsok biztosan bele fognak férni, mert azok egész pici adagok, de érdekességként meg kell kóstolni ezeket!

 

 
Egy standnál igazán különleges ízesítésűek is vannak a bátrabbaknak: gyömbéres, csilis, kókuszos, málnás, pörkölt mogyorós... Ha lenne még egy erre fordítható délutánom, biztos itt kezdeném a sorbaállást.

Borzasztóan örülök viszont, hogy a kürtőskalács készítést nem hagytam ki! Nagy élmény volt saját magam hengergetni a tésztát, feltekerni, forgatni a parázs felett... Közben kellemes elbeszélgettem segítőmmel. Mindenki nagyon kedves volt, igazán jó emberek! És még a végeredménnyel is elégedett lehettem, szép kis kalácsot sütöttem :)




Most gyönyörű őszi idő van, szóval én csak buzdítani tudok mindenkit, hogy öltözzön fel melegen, és irány a Vajdahunyad Vára! Ezt a fesztivált nem hagynám ki!


You Might Also Like

0 megjegyzés