Fából vaskarikát, avagy gombócos ételt bármiből - FecskeFészek

Fából vaskarikát, avagy gombócos ételt bármiből

A 11. kerületben lakom, de milyen jó, hogy Buda másik felén dolgozom, így a mindennapi "gasztrotérképem" is kicsit kiszélesedik :)

A 3. kerületben lévő Nánási udvar kitalálója szuperül meglátta a lehetőséget a kihasználatlan területben. Csodás park épült, jobbnál jobb üzletekkel, éttermekkel.

A halas bisztrot már korábban kipróbáltuk, ott azóta is ebédeltünk már jókat, most a még nagyon friss Gombro'c ételbár következett soron. Már nagyon kíváncsi voltam, mert láttam az előkészületeket, már a nyitás előtt gondoltam, hogy ez valami egészen más lesz, mint amit eddig megszoktunk (legalábbis én). Mert persze a minőségibb étellel meg egy ötletes dizájnnal is jól fel lehet hívni a figyelmet, de még jobb, ha az egészben van még egy kis csavar is!


Gombro'c, már a neve is árulkodik, és a logó is, hogy itt valami "gombócos" dologra kell gondolni. A menün szereplő összes étel valahogyan gombócos formában testesül meg. Isteni töltött gombócok, jó töltelék aránnyal eltalálva, sós és édes változatokban. És még levesek is vannak az étlapon (ami sajnos csak későbbtől lesz elérhető mint megtudtuk, de lesz). 



Főételként egy kacsás és egy csirkés egytálételt választottunk. Az ízek igazán harmonikusan lettek összeállítva. A kacsás gombócok gombás szószban vannak tálalva, májfalatokkal, camembert sajttal a tetején, míg a csirkével töltöttek brokkolis szószba, gazdagon megszórva cheddarral díszítésként koktél paradicsommal.
Ránézésre azt gondolnánk, hogy ez a négy gombócka némi szósszal, simán lecsúszik és jöhet is a desszert... de a valóságban nagyon laktató, bőségesen elég volt egy étkezésre. Ebből adódóan sajnos a desszertnek már ott hirtelen nem is tudtunk helyet szorítani.


Kedves kis hely, a terasz fantasztikus, még ebben a szép őszi napsütésben kellemesen lehetett kint ebédelni. Itt a kedvencem, ami legjobban megfogott, az az asztal! Annyira ötletes!

 

Újra sikerült egy ár-érték arányban (pláne római parti viszonylatokhoz képest) remek helyet találni! Ezzel a barátságos kiszolgálással, finom ízekkel, kreatív ötletekkel bizonyára sokan szívesen találkoznak majd!

Ezek után a desszertet nem hagymán ki... legközelebb azzal kezdek majd :)


You Might Also Like

0 megjegyzés