Hànội Xưa Vietnamese Restaurant - az új vietnámi! - FecskeFészek

Hànội Xưa Vietnamese Restaurant - az új vietnámi!


Rajongunk a Pho levesért. Sorra derítjük fel Budapest jobbnál jobb helyeit, ahol megkóstolhatjuk Vietnam nemzeti ételét. Az egyik legújabb a Nagyvárad tértől nem messze található... 


Ahogy a környéken sétáltunk a metróállomástól, elképzelni se nagyon tudtuk, hogy bárhol lehet itt jót enni... Borzasztó nagy a forgalom az Üllőin, fura emberek mindenfelé, nem túl bizalomgerjesztő... aztán sétáltunk kicsit, és balra egy szebb utcácskában találtunk rá a Hànội Xưa vietnámi étteremre.  Bemenekültünk, és ott már nagyon jól éreztük magunkat. Hangulatos, nagy étterem, ahol kényelmesen helyet foglalhatunk és étkezés közben beszélgethetünk egy jót. Kitűnően alkalmas baráti találkozásokhoz. 


Innivalónak limonádét választottunk, ami "meglepetés" ízű volt :) A felszolgáló hölgy kifaggatott minket, hogy mit nem szeretünk, édesebbet vagy inkább savanykásat szeretnénk-e... Ez nagyon aranyos hozzáállás volt, jó "csel" a bizonytalan vendégek terelgetéséhez. Kiszolgálás 5-ös.

A Pho leves egyértelmű volt. A méret is, normált kértünk (így utólag el sem tudom képzelni, hogy a nagy mekkora, szerintem még mindig ott ülnék és enném). A fajtából már picit nehezebb volt választani, többféle van. Végül én maradtam a jól megszokott marha lábszárral főzöttnél, Anna pedig kísérletezősebb kedvében volt, tengeri herkentyűset választott.

Fogalmunk sincs, hogy a többi étel milyen, de a Pho leves nagyon ott van. Tele friss fűszerrel, finom hússal, szabadon ízesítheted még magadnak pluszban. Ha nem csak rohannál, hanem be is ülnél egy kellemeset beszélgetni, akkor ez a hely tökéletes választás! ;)

Szívesen megyünk majd minden mást is megkóstolni.


Hol lehet még Pho levest enni? Adj nekünk tippeket, hogy minél több helyet kipróbálhassunk Budapesten!!

You Might Also Like

0 megjegyzés