Csokikrémes banános torta

Most Öcsémet leptem meg egy házi készítésű tortával. Valami egyszerű, de nagyszerűt képzeltem el. Ez a recept pont olyan lett. 

A piskóta levegős, a krém könnyű és a banán szuperül kiegészíti mindezt. 

Gyümölcstorta alap hozzávalók egy 24 cm-es szilikon formához:
  • 4 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1,5 ek olaj
Elkészítés:
  1. A tojásokat válasszuk szét. Mérjük ki a többi hozzávalót is.
  2. Kezdjük el felverni robotgéppel a fehérjét, amikor már keményedik, adagoljuk hozzá a cukrot, és azzal is verjük még egy kicsit. 
  3. Egyesével keverjük hozzá (fakanállal) a tojásokat, majd az olajat és a lisztet pedig kisebb adagonként. Óvatosan, de alaposan keverjük össze a hozzávalókat, vigyázva, hogy a hab ne essen szét. 
  4. A szilikon formát jól vajazzuk ki. 
  5. Kb. 180 fokon aranybarnára sütjük. 
A krém:
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl habtejszín - hűtve
  • 1,5 ek porcukkor
  • 1 tábla étcsokoládé 
Elkészítés:
  1. Egy edényben melegítsünk kevés vizet, helyezzünk rá egy fém tálat, tördeljük bele a csokit, így olvasszuk meg. 
  2. A mascarponet és a porcukrot öntsük egy tálba. Robotgéppel keverjük össze és közben csorgassuk hozzá a megolvasztott étcsokit is.
  3. Egy másik tálban verjük keményre a habtejszínt. Fakanállal vegyítsük el a mascarponés keverékben.


Összeállítás:
  1. Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni a piskótát. Majd oszlassuk el a tetején a krémet.
  2. A banánkarikákat (kb. 2 db banán) minél később tesszük rá annál jobb. Mivel hamar bebarnul, a következő trükköt alkalmazzuk: kevés citromlével kenegessük meg a felszínét, amikor már a tortán van.  


You Might Also Like

0 megjegyzés