„Halloween” csokis muffin

Amúgy is már rég ki szerettem volna próbálni az új minimuffin sütőmet, amit egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam… meg már nagyon akartam valami „tököset” készíteni. Íme az eredmény:


Klassz laza a tésztája, könnyen leszedhető róla a papír is. Az ízében annyira nem dominál a sütőtök, valószínűleg a csoki és a kakaó igencsak elnyomja. De ahogy a kóstolók fogalmaztak: érződik benne a sütőtökös turpisság J


Hozzávalók 24 db mini muffinhoz:
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 tk kakaópor
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg vaj – nem hideg, szobahőmérsékletű, lágy
  • 10 dkg milka tejcsoki
  • kb. 1 kilós sütőtök fele megsütve

Elkészítés:
  1. Egy kanadai sütőtököt megfelezünk, tepsibe tesszük (legalábbis az egyik felét biztos) és kb. 180 fokon egy óra alatt puhára sütjük. Miután megsült, szedjük le a héját és nyomkodjuk össze a tököt villával pürés állagura. (Ezt akár a muffin sütését megelőző napon is elvégezhetjük)
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy edényben, kivéve a cukrokat.
  3. A sima és a vaníliás cukron habverő segítségével összehabosítjuk a tojásokkal.
  4. A tejcsokit aprítsuk fel.
  5. A lisztes keverékhez először keverjük hozzá a cukros tojáshabot, majd a vajat is. Ehhez adagoljuk a sütőtököt és legutoljára a csokidarabokat is.
  6. Teás kanállal adagoljuk a tésztát a papírkapszlikba, amiket előtte már belehelyeztünk a formába.
  7. kb. 170 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor igazán jó, ha megszúrjuk egy fogpiszkálóval és már nem ragad rá a tészta.

Még jó, hogy 48 darab lesz belőle, mert egynél nem lehet megállni. J



You Might Also Like

0 megjegyzés