Kakaós lekváros muffin

Annnyira szerettem volna valami édeset enni. Gondolom Nektek is ismerősen cseng az előbbi mondat, vannak pillanatok, amikor igenis követeli az édességet a szervezet. Mit lehet ilyenkor tenni? 
A) Lemész a boltba és veszel valamit. 
B) Biztos, hogy nem teszed ki a lábad a lakásból, és inkább megnézed mit tudnál sütni. Gyorsan. 
Javaslom a B verziót J
 Hozzávalók 12 nagyobb muffinhoz:
  • 150 g liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor – (1 csomag vaníliás, 50 g nyírfacukor, a többi sima kristálycukor volt nálam)
  • 1 db tojás
  • 100 g vaj
  • 2 ek baracklekvár
  • 2-3 ek tej

Elkészítés:
  1. A lisztet, kakaóport, sót egy edényben jól keverjük össze.
  2. A tojást, lágy vajat, cukrot robotgéppel habosítsuk össze.
  3. A vajas keverékhez lassanként adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és folyamatosan kevergessük a robotgéppel. Simára keverés közben adjunk hozzá annyi tejet (2-3 ek elég volt nálam), amitől kicsit lágyabb lesz a tészta, és nem akarja lefullasztani a robotgépet.
  4. Osszuk szét a tésztát 12 nagyobb fajta muffinpapírba. (az Ikeában kapható a képen látható fajta)
  5. Süssük 160-170 fokos sütőben kb. 20 percig, aranybarnára.
  6. A tetejét megkenhetjük még extra baracklekvárral, amikor kihűlt.



You Might Also Like

0 megjegyzés