Mézes mustáros ropogós csirkeszárnyak paradicsomos szósszal

Nagymamámat vártuk vendégként ezzel a finomsággal. A szósz hirtelen ötlet volt, teljesen spontán készült. Nagyon jól sikerült eltalálni a fűszerezést, így passzoltak az ízek, a nagyi meg megnyalta mind a 10 ujját J
 
 Hozzávalók 3-4 főre:
  • Fejenként legalább 2-3 csirkeszárny
  • 2 tk méz
  • 1-2 ek mustár
  • só, bors
A paradicsomos diphez:
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 darabka vaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 tk xilit/cukor
  • 1 tk méz
  • 2-2 csipet oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
  1. Néhány órával sütés előtt pácoljuk be a csirkeszárnyakat (persze előtte jól tisztítsuk meg őket). Egy tálban sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon egy kevés olajjal. Csorgassuk bele a mézet és a mustárt. Kezünkkel jól keverjük össze, és hagyjuk állni.
  2. Fólia alatt kb. 180 fokos sütőben 50 percig süssük a szárnyakat, hogy jól megpuhuljon. Majd vegyük le a fóliát és kb. 15 percre még tegyük vissza a sütőbe, hogy piros ropogósra süljenek.
  3. A szószhoz a vajon pirítsuk meg a hagymát és öntsük rá a paradicsomszósz, amit jól rotyogtassunk meg kb. 10 percig. Közben keverjük hozzá a fűszereket.



You Might Also Like

0 megjegyzés