Villámgyorsan elkészíthető édesség

Nem múlhat el úgy a málna szezon, hogy nem készítettem semmi málnásat. Ez a kedvenc gyümölcsöm, és rosszul is esik, hogy pont akkorra tették a vizsgáimat, amikor málna szezon van J
Azért feltöltődés céljából készítettem egy szupergyors édességet. Ugyan várni kell kicsit, míg a puding megdermed, de megérni. Nagyon egyszerű, nem egy nagy gasztronómiai csoda, viszont finom, édes, málnás, ééés finom.
 Hozzávalók 4 főre:
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek nyírfacukor
  • egy kis tálca friss málna
  • tejszínhab

Elkészítés:
  1. 3 dl tejet elkezdünk melegíteni egy tapadásmentes lábasban. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport (ezt én mixerben szoktam).
  2. A melegedő tejhez hozzáadjuk a cukrokat, mikor felforrt, öntsük bele a pudingporos tejet. Várjuk meg, míg besűrűsödik és forrjon egyet. Tegyük félre kissé kihűlni, időnként keverjük meg.
  3. Desszertes poharak aljában helyezzünk el néhány szem málnát, erre adagoljunk pudingot. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
  4. Miután megdermedt a puding, díszíthetjük tejszínhabban és friss málnával. 

You Might Also Like

0 megjegyzés