Hamburger. Otthon!

Szuper vasárnapot töltöttünk a családdal. És ebből persze az ebéd sem maradhatott ki. Grillezés volt, hamburger házi húspogácsával. Amihez nekem most nem sok közöm volt, azt leszámítva, hogy formáztam a gombócokat. A (most már nem) szupertitkos receptet pedig, „Gourmand” Zolónak köszönhetjük, nagyon bevált, így megőrizzük a jövő nemzedékének is. J Nézzétek, ilyen volt:

 

Hozzávalók (6-7 főre)
  • sertés darálthús, marha darálthús összesen kb. 1 kg
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, őrölt fűszerkömény,  csipet curry, pirospaprika
  • kevés ketchup
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • +amit még a húspogácsán kívül a hamburgerben látni szeretnél: cheddar sajt, zöldségek

 
Elkészítés:
  1. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Formázzunk gombócokat, majd lapítsuk ki. Mindkét oldalát süssük aranybarnára (vagy sötétebbre, ki hogy szereti).
  2. Mikor kész, egy húsra dobjunk rá még a grillen egy szelet cheddar sajtot, azt olvasszuk rá, és mehet a grillen felmelegített zsemle közé.
  3. Rajkunk még bele zöldségeket: paradicsom, hagymakarika, uborka, ami tetszik.
  4. Tálaljuk fűszeres steak burgonyával.




You Might Also Like

0 megjegyzés