Tejszínes rakott tészta

Van, amikor úgy állok neki a főzésnek, hogy benézek a hűtőbe, és „összeöntögetem” az egymáshoz illő dolgokat. Ez az étel is tipikusan így készült. Tészta? Van. Szalonna? Van. Esetleg tejszín? Igen. Szuper!


Hozzávalók 3 főre
  • 300 gramm tészta – fusilli, penne..
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg füstölt főtt császárszalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors, bazsalikom és egy csipet kakukkfű
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
  1. A tésztát főzzük meg al dente, lobogó sós vízben. Majd csöpögtessük le.
  2. A hagymát kockázzuk fel, a szalonnát pedig vágjuk csíkokra. Kevés olajon pirítsuk össze kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket. A tészta vizéből tegyünk hozzá néhány evőkanálnyit. Forraljuk össze, majd mehet rá a tejszín. Ha felforrt, kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük még.
  3. Egy jénai edényben keverjük össze a tésztát a szalonnás raguval és a tetejét gazdagon szórjuk meg sajttal. Mehet a 180 fokos sütőbe, hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon a sajt, úgy 20 perc alatt kész.


You Might Also Like

0 megjegyzés