Van, amikor úgy állok neki a főzésnek, hogy benézek a
hűtőbe, és „összeöntögetem” az egymáshoz illő dolgokat. Ez az étel is tipikusan
így készült. Tészta? Van. Szalonna? Van. Esetleg tejszín? Igen. Szuper!
Hozzávalók 3 főre
- 300 gramm tészta – fusilli, penne..
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg füstölt főtt császárszalonna
- 1 kis fej hagyma
- só, bors, bazsalikom és egy csipet kakukkfű
- kevés olaj
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A tésztát főzzük meg al dente, lobogó sós vízben. Majd csöpögtessük le.
- A hagymát kockázzuk fel, a szalonnát pedig vágjuk csíkokra. Kevés olajon pirítsuk össze kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a fűszereket. A tészta vizéből tegyünk hozzá néhány evőkanálnyit. Forraljuk össze, majd mehet rá a tejszín. Ha felforrt, kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük még.
- Egy jénai edényben keverjük össze a tésztát a szalonnás raguval és a tetejét gazdagon szórjuk meg sajttal. Mehet a 180 fokos sütőbe, hagyjuk, hogy szépen ráolvadjon a sajt, úgy 20 perc alatt kész.
0 megjegyzés