Bögrés palacsinta salsával és pirított baconnel – Pancake day
- 10:03
- By Judit
- 0 Comments
Március 4-én újra eljött a Nemzeti Palacsinta Nap ideje.
Hurrá! Mivel egyébként is imádjuk a palacsintát, így nem hagyhattam ki, hogy
készítsek most is. Mivel tavaly édes palacsinta készült erre a napra, most
sóssal próbálkoztam.
Jamie Oliver ihlette a receptet. Figyelemmel kísérem youtube
food channel-jét, persze ő sem ment el szó nélkül a Pancake Day mellett!
Várakozáson felüli lett az eredményt. Remekül passzolnak
egymáshoz az ízek. Akár reggelire vagy vacsorára is tökéletes.
Hozzávalók 3 főre:
A palacsintához:
- 1 nagy bögre liszt
- 1 nagy bögre tej
- 1 db tojás
- fél konzerv csemegekukorica
- 150 g krémfehér sajt
- 1 db avokádó
- 2 db paradicsom
- kis fej vöröshagyma fele
- só, oregánó
- fél citrom leve
- 1 tk cukor
- sózott tejföl bazsalikommal hintve
- legalább 9 szelet bacon
- A salsa: az avokádót, paradicsomot és a vöröshagymás kis kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a citrom levét és a fűszereket. Kicsit turmixoljuk össze. Fűszerezzük utólag is ízlésünknek megfelelően.
- Keverjük be a palacsintatésztát: liszt, tojás, tej, sajt, kukorica.
- A bacont teflonos serpenyőben süssük ropogósra. A kisült zsírból egy teáskanálnyit adjunk hozzá a palacsintatésztához. És kenjünk a palacsintasütőbe is.
- Melegítsük fel a palacsintasütőt és merőkanállal adagoljuk rá egy kevés tésztát. Nem baj, ha nem lesz pontosan kör alakú egy-egy palacsinta. Mindkét oldalát süssük meg, néhány perc alatt kész.
- A tejfölt egy kis sóval keverjük össze.
- Tálalhatjuk a képen látható módon. Együnk meg mindent az utolsó morzsáig J
0 megjegyzés