Bögrés palacsinta salsával és pirított baconnel – Pancake day

Március 4-én újra eljött a Nemzeti Palacsinta Nap ideje. Hurrá! Mivel egyébként is imádjuk a palacsintát, így nem hagyhattam ki, hogy készítsek most is. Mivel tavaly édes palacsinta készült erre a napra, most sóssal próbálkoztam.

Jamie Oliver ihlette a receptet. Figyelemmel kísérem youtube food channel-jét, persze ő sem ment el szó nélkül a Pancake Day mellett!

Várakozáson felüli lett az eredményt. Remekül passzolnak egymáshoz az ízek. Akár reggelire vagy vacsorára is tökéletes.


Hozzávalók 3 főre:

A palacsintához:
  • 1 nagy bögre liszt
  • 1 nagy bögre tej
  • 1 db tojás
  • fél konzerv csemegekukorica
  • 150 g krémfehér sajt
A salsához:
  • 1 db avokádó
  • 2 db paradicsom
  • kis fej vöröshagyma fele
  • só, oregánó
  • fél citrom leve
  • 1 tk cukor
Plusz feltét:
  • sózott tejföl bazsalikommal hintve
  • legalább 9 szelet bacon
Elkészítés:
  1. A salsa: az avokádót, paradicsomot és a vöröshagymás kis kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a citrom levét és a fűszereket. Kicsit turmixoljuk össze. Fűszerezzük utólag is ízlésünknek megfelelően.
  2. Keverjük be a palacsintatésztát: liszt, tojás, tej, sajt, kukorica.
  3. A bacont teflonos serpenyőben süssük ropogósra. A kisült zsírból egy teáskanálnyit adjunk hozzá a palacsintatésztához. És kenjünk a palacsintasütőbe is.
  4. Melegítsük fel a palacsintasütőt és merőkanállal adagoljuk rá egy kevés tésztát. Nem baj, ha nem lesz pontosan kör alakú egy-egy palacsinta. Mindkét oldalát süssük meg, néhány perc alatt kész.
  5. A tejfölt egy kis sóval keverjük össze.
  6. Tálalhatjuk a képen látható módon. Együnk meg mindent az utolsó morzsáig J

You Might Also Like

0 megjegyzés