Szülinapom napján ünnepi vacsit tartottunk otthon, ami Norbi* ötlete volt, a megvalósítást pedig én nyertem meg. Amivel nem is volt
semmi bajom, mert már régen szerettem volt kipróbálni a lazac sütést.
Szerencsére semmi ördöngösség nincs benne, pillanatok alatt elkészül, így gyors
vacsorának (ebédnek) kiváló.
Hozzávalók két főre:
- kb. 15-20 dkg-s lazacfilé (nálunk egy budaörsi halpiac matricával ellátott vákumcsomagolt példány került az asztalra)
- egy kis darab fűszeres van (volt a hal mellé csomagolva)
Salátához:
- jégsaláta, paradicsom, olivabogyó, újhagyma, répa reszelve, kígyó uborka
- zöldborsos brie sajt
Saláta öntetéhez: olivaolaj, bazsalikom, só, egy kis
citromlé
Elkészítés:
- Lazac: a fűszeres vajat serpenyőben felhevítjük és a lazacot oldalanként kb. 2 percig pirítjuk rajta. Kész. Csak fogyasztás előtt sózzuk meg.
- Saláta: tisztítsuk meg, aprítsuk fel a hozzávalókat, ahogy szeretnénk és keverjük össze. Készítsünk olivás-citromos öntetet és csepegtessük a salátára.
- Pirítóssal tálaljuk.
*Ha valaki nem tudná beazonosítani: Norbi, az én nagy Ő-m.
0 megjegyzés