Pirított lazac brie sajtos salátával és pirítóssal

Szülinapom napján ünnepi vacsit tartottunk otthon, ami Norbi* ötlete volt, a megvalósítást pedig én nyertem meg. Amivel nem is volt semmi bajom, mert már régen szerettem volt kipróbálni a lazac sütést. Szerencsére semmi ördöngösség nincs benne, pillanatok alatt elkészül, így gyors vacsorának (ebédnek) kiváló.


Hozzávalók két főre:
  • kb. 15-20 dkg-s lazacfilé (nálunk egy budaörsi halpiac matricával ellátott vákumcsomagolt példány került az asztalra)
  • egy kis darab fűszeres van (volt a hal mellé csomagolva)

Salátához:
  • jégsaláta, paradicsom, olivabogyó, újhagyma, répa reszelve, kígyó uborka
  • zöldborsos brie sajt

Saláta öntetéhez: olivaolaj, bazsalikom, só, egy kis citromlé

Elkészítés:
  1. Lazac: a fűszeres vajat serpenyőben felhevítjük és a lazacot oldalanként kb. 2 percig pirítjuk rajta. Kész. Csak fogyasztás előtt sózzuk meg.
  2. Saláta: tisztítsuk meg, aprítsuk fel a hozzávalókat, ahogy szeretnénk és keverjük össze. Készítsünk olivás-citromos öntetet és csepegtessük a salátára.
  3. Pirítóssal tálaljuk. 

*Ha valaki nem tudná beazonosítani: Norbi, az én nagy Ő-m.


You Might Also Like

0 megjegyzés