Pikáns zöldség ragu

Hűűűű, már régen nem írtunk semmit. Szégyelljük is magunkat rendesen. És sajnáljuk is, hogy nem tudunk elég időt szakítani blogra, de volt és lesz ez még másként is. :) Nem adjuk fel a kísérletezést a konyhában. Erre példa az alábbi recept is. 

Igazi ízkavalkád lett, nagyon finom, friss, roppanós, egészséges zöldségekből. 
Ma már sokkal bátrabban bánok a fűszerekkel, mint amikor csatlakoztam a blogíráshoz. Ez azért is külön jó, mert ez a bátorság teszi izgalmassá a főzést és teszi lehetővé azt, hogy valami számomra egészen újat alkossak.  


Ugyan az alábbi ételt nem volt egyszerű lefotózni, sikerülhetett volna jobban is, és persze vannak mutatósabbak is...  mégis muszáj megosztanom Veletek, mert annyira jó az ízvilága!

Hozzávalók 2 főre:
  • 1 közepes cukkini
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 250 gramm gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk méz
  • só, bors
  • egy csipet szárított csili
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • 1 dl tejszín 


Elkészítés:
  1. A zöldségeket tisztítjuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, mint ahogyan a képen látható. 
  2. Kevés olajon kezdjük el pirítani a karikára vágott hagymát, sózzuk meg kissé. 
  3. Néhány perc után adjuk hozzá a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Keverjük meg néhányszor, ezt követően jöhet bele a méz. Fedő alatt pároljuk kb. 3-4 percig. 
  4. A gomba hozzáadása a következő lépés. Ezzel is pároljuk néhány percig fedő alatt. Majd keverjük hozzá a paradicsomot. Az összenyomott fokhagymát és a csilit is adjuk hozzá.
  5. Mikor már megpárolódtak a zöldségek, de azért még roppannak, öntsük hozzá a tejszínt és fűszerezzük még egy-egy csipet szerecsendióval és gyömbérrel. 
  6. 1-2 percig forraljuk össze. Rizzsel tálaljuk. 


You Might Also Like

0 megjegyzés