Fokhagymás Grissini

Most ropogtatni valóra vágytam. Persze tanulni kellett volna, és ilyenkor minden más elfoglaltság eszébe jut az embernek. De hát nem lehet üres hassal gondolkodni.

Ebben a sósságban is az a nagyon jó, hogy ezer féle ízesítésben el lehet készíteni. Érdemes egy adag sütésekor többféle fűszerezésűt is csinálni, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Ha készítünk mellé még valami finom deepet, akkor teljes a kép. Jó lehet hozzá egy csodás Medvehagymás avokádókrém, aminek a receptjét már olvashattátok a blogon.


 Hozzávalók:
  • 500 gramm BL 50 liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1,5 ek só
  • 2 ek olaj
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • a tetejére: oregánó, szezámmag, vagy egész fűszerkömény – ki mit szeretne

Elkészítés
  1. A friss élesztőt elkeverjük a cukros vízben. Félre tesszük kb. 10 percre.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sót és a fokhagymát.
  3. Az élesztős keveréket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk a tálban. Hozzáadjuk az olajat és ezzel is összegyúrjuk.
  4. A tetejét megszórjuk liszttel és konyharuhával letakarjuk. 1 órán át huzatmentes helyen kelesztjük.
  5. Osszuk fel a megkelt tésztát kisebb darabokra. Kb. egy ping-pong labda méretű darabból tenyerünkkel sodorjunk csíkokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjunk rá fűszereket.
  7. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük kb. 180 fokon. Célszerű ropogósabbra sütni, mert akkor még másnap is finom, ha marad belőle.



You Might Also Like

0 megjegyzés