Most ropogtatni valóra vágytam. Persze tanulni kellett
volna, és ilyenkor minden más elfoglaltság eszébe jut az embernek. De hát nem
lehet üres hassal gondolkodni.
Ebben a sósságban is az a nagyon jó, hogy ezer féle
ízesítésben el lehet készíteni. Érdemes egy adag sütésekor többféle
fűszerezésűt is csinálni, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Ha készítünk mellé még valami finom deepet, akkor teljes a kép. Jó lehet hozzá egy csodás Medvehagymás avokádókrém, aminek a receptjét már olvashattátok a blogon.
Ha készítünk mellé még valami finom deepet, akkor teljes a kép. Jó lehet hozzá egy csodás Medvehagymás avokádókrém, aminek a receptjét már olvashattátok a blogon.
- 500 gramm BL 50 liszt
- 25 g friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 1,5 ek só
- 2 ek olaj
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- a tetejére: oregánó, szezámmag, vagy egész fűszerkömény – ki mit szeretne
Elkészítés
- A friss élesztőt elkeverjük a cukros vízben. Félre tesszük kb. 10 percre.
- A liszthez hozzákeverjük a sót és a fokhagymát.
- Az élesztős keveréket hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk a tálban. Hozzáadjuk az olajat és ezzel is összegyúrjuk.
- A tetejét megszórjuk liszttel és konyharuhával letakarjuk. 1 órán át huzatmentes helyen kelesztjük.
- Osszuk fel a megkelt tésztát kisebb darabokra. Kb. egy ping-pong labda méretű darabból tenyerünkkel sodorjunk csíkokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjunk rá fűszereket.
- 15-20 perc alatt ropogósra sütjük kb. 180 fokon. Célszerű ropogósabbra sütni, mert akkor még másnap is finom, ha marad belőle.
0 megjegyzés